Pozsonyi Jazz Napok Komáromban

Pozsonyi Jazz Napok Komáromban

A Pozsonyi Jazz Napok néhány év után ismét visszatérnek Komáromba. Európa egyik legrégebbi és legszínvonalasabb jazzfesztiváljának egy része az idei Komáromi Napok keretében valósul meg. A közönséget elismert, világszínvonalú művészek koncertjei várják szombaton, április 25-én a Városi Művelődési Központban (Hradná 1, Komárom), ahová a belépés ingyenes.

A program

18.30 Benkó Ákos Friendship
19.45 Katka Ščevlíková Trio
21.15 László Attila és Barátai

 

Benkó Ákos Friendship

A komáromi születésű dobos 2012-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzszakán. Ákos 2014-ben Harmónia díjat kapott, az akkor készült interjút ajánljuk figyelmükbe. A dobolás mellett kezdetek óta a Hammond orgona szerelmese is. Zenészbarátaival erre a koncertre kizárólag a legendás hangszerre épülő, többnyire saját kompozíciókból álló műsorral készültek és a jazz improvizatív, ill. hangszeres megszólalása mellett a vokális műfajjal is színezve műsorukat ígéretesen kellemes perceket szerezhetnek a hallgatónak.

Benkó Ákos

Benkó Ákos – dobok
Vas Bence – Hammond orgona
Mózes Tamara – ének, billentyűk
Bodoki Tünde – ének
Sütő Márton – gitár, ének
Földi Gergő – gitár

 

Katarína Ščevlíková trió

Katka Ščevlíková a szlovák pop ifjú tehetsége, 2012-es év Felfedezettje díj tulajdonosa (a Szlovák Jazztársaság ítélte oda). A koncertjén trióban mutatkozik be a közönségnek. Zongorán a kiváló Erik Dimitrov kíséri, a szólókba Janko Slezákkal váltják majd egymást, aki szaxofonon játszik. A műsor ismert slágerek átiratai és romantikus jazzsztenderdek alkotják. Katka a televízió képernyőjéről is ismert Szlovákiában. Az X-Factor tehetségkutató döntőse volt, szerepel a Szlovákiában népszerű Szlovákia Szeretlek című müsorban is.

Katarína Ščevlíková

Katarína Ščevlíková – ének
Erik Dimitrov – billentyűsök
Ján Slezák – szaxofon
Denis Pagáč – nagybőgő

 

László Attila és Barátai

László Attila jazzgitáros, zeneszerző az építészmérnöki kar, majd a Bartók Béla Konzervatórium Jazz tanszakának elvégzése után élvonalbeli hazai jazz együttesekben játszott. Pályafutása során olyan világhírű jazz zenészekkel muzsikált együtt, mint Randy Brecker, Anthony Jackson, James Moody, Tommy Campbell, David Friedman, Gary Willis, Hiram Bullock, Billy Cobham, Miroslav Vitous, Peter Erskine, Bob Mintzer, IlaiyaRaaja, Jimmy Haslip, Russell Ferrante, Patti Austin. Tagja Charlie zenekarának is, így az idei Komáromi Napokon kétszer is színpadra lép.

Oláh „Tzumo” Árpád zongorista a Thelonius Monk intézet ösztöndíjasaként Herbie Hancock növendéke volt Amerikában, Pluto az egyik legvirtuózabb hazai basszusgitáros, Kaszás Péter évek óta Al Di Meola állandó dobosa.

A programban főként fusion jellegű saját szerzeményeket játszunk ezzel az összeállítással, néhány számban csatlakozna a quartethez Szőke Nikoletta, aki 2005-ben a Montreaux-i jazz énekverseny első helyezettje volt.

László Attila – gitár
Oláh „Tzumo” Árpád – billentyűs hangszerek
„Pluto” Horváth József – bass
Kaszás Péter – dob
Szőke Nikoletta – ének

 

Komáromi Napok PROGRAMFÜZETE

A 24. Komáromi Napok további fellépőiről itt olvashatnak:

Újabb fellépőkkel bővült a Komáromi Napok programja
Ők már biztosan fellépnek a Komáromi Napokon
Akik nem hiányozhatnak a Komáromi Napokról

ATEMPO.sk