A Virtuózok tehetségei és a Magyar Rádió Gyermekkórusa indítja a Forma-1 futamot

A Virtuózok tehetségei és a Magyar Rádió Gyermekkórusa indítja a Forma-1 futamot

Újabb emlékezetes fellépésre készülnek a Virtuózok tehetségei és a Magyar Rádió Gyermekkórusa. A nemzetközi zeneélet megbecsült és elismert énekkara 68 éves fennállása óta fellépett már az Amerikai Egyesült Államokban, Japánban, Dél-Koreában és Taiwanban, ezúttal pedig a 38. Formula-1 Magyar Nagydíj futamának felvezetőjeként ad műsort július 23-án, vasárnap délután. A Virtuózok tehetségei viszont már nem először mutatkoznak be a száguldó cirkusz előtt.

Vasárnap a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató versenyzőinek közreműködésével a rádió gyermekkara éneklik el a magyar Himnuszt.

A világ számos országából követik majd figyelemmel a nagyszabású sporteseményt, így a fiatal művészek még szélesebb közönség előtt mutathatják be tehetségüket. A Magyar Rádió Gyermekkórusa hatalmas büszkeséggel és elkötelezettséggel készül a megtisztelő feladatra, hogy hangjukkal megadják a futam hangulatát és a kezdő löketet a versenyzőknek.

„Megtiszteltetés, hogy a Forma-1 Magyar Nagydíj futamának rajtjánál a Magyar Rádió Gyermekkórusa énekli majd a magyar Himnuszt. Amellett, hogy ezzel valóban az egész világ előtt képviseljük Magyarországot, nagyon komoly szakmai kihívás is egyben, hiszen a hazai zenei kultúra magas színvonalát is alkalmunk van ilyen módon reprezentálni” – hangsúlyozta az esemény jelentőségét a Magyar Rádió Gyermekkórusának vezető karnagya, Dinyés Soma.

A Magyar Nagydíj hétvégét az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti. A futam vasárnap 15 órától kezdődik, de már 13:30-tól a helyszínről jelentkeznek a riporterek. A közmédia sportcsatornája a FIA Formula–2 és 3 bajnokság futamairól is élőben tudósít az autósport-rajongó közönségnek.

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: hungaroring.hu