Angelina Jolie alakítja Maria Callast a legendás énekesről szóló életrajzi filmben

Angelina Jolie alakítja Maria Callast a legendás énekesről szóló életrajzi filmben

Angelina Jolie alakítja a legendás énekest Pablo Larraín Maria Callasról szóló filmjében, amelyet egyebek mellett Budapesten forgat a chilei rendező.

A Maria című filmben a világ leghíresebb operadívája a hetvenes években Párizsban tekint vissza nyüzsgő, csodálatos és tragikus életére. A forgatás helyszínei között szerepel a francia főváros mellett Görögország, Budapest és Milánó is.

A forgatókönyvet, amely még a hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkja előtt elkészült, Steven Knight írta. A producerek között van Juan de Dios Larraín, Jonas Dornbach és Lorenzo Mieli is.

Jolie jelmezeit Callas eredeti ruhái alapján készítették el. A produkció a PETA állatvédő szervezettel is felvette a kapcsolatot, mivel Jolie értékes eredeti szőrméket is visel majd a filmben Massimo Cantini divattervező archív kollekciójából. A színésznő az állatvédőszervezettel való megállapodás értelmében új keletű szőrmét nem ölt magára a produkcióban.

A címszerepben látható Jolie mellett Pierfrancesco Favino, Alba Rohrwacher, Haluk Bilginer, Kodi Smit-McPhee és Valeria Golino is szerepel majd a filmben.

A Scala királynője - Maria Callas világhírű operaénekesnő emlékére

Larraín tavaly jelentette be, hogy Callasról fog forgatni. "Régi álmom volt, hogy egyesíthessem két legnagyobb és személyes szenvedélyemet, a mozit és az operát" - nyilatkozta akkor a független produkcióban készülő filmről.

Jolie pedig hangsúlyozta, hogy nagyon komolyan veszi a szerepét, mert felelősséget érez a világhírű szoprán örökségének megőrzéséért, és mindent megtesz, hogy megbirkózzon a feladattal.

A görög származású Maria Callasról (1927-1977) 2002-ben Franco Zeffirelli rendezett filmet Fanny Ardant-nal a főszerepben Mindörökké Callas címmel.

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Wikipedia