Felvidéken turnézik a Magyar Színház Babaszínháza

Felvidéken turnézik a Magyar Színház Babaszínháza!

Novemberben négy nap alatt hat szlovákiai helyszínre látogat el a Magyar Színház babaszínházi formátuma. A Leporelló sorozat két produkciója, a Hangora és a Herfli a határon túl is nagy népszerűségnek örvend!

A Hevesi Sándor téri teátrum babaszínház1, más néven csecsemőszínház vagy aprók színháza keretein belül olyan 0-4 éves korosztálynak szóló színházi előadásokat kínál, amelyek teljes időtartama 45 perc. Ez 20-25 perc előadásra és 20 perc közös játékra oszlik. Az előadások a kisgyermekek már megszerzett tapasztalataival és képességeikkel operálnak, hétköznapi szituációk játékos megjelenítésével, bábos formák, vizuális és zenei elemek, mondókák, gyermekdalok vagy éppen klasszikus zeneművek használatával.

„Cseperedj a Magyar Színházzal!” jeligével indította útjára a teátrum 2023. áprilisában a babaszínházi sorozatát, melynek azonnal sikeres fogadtatása volt!

„Felvidéken csupaszív emberek vártak minket, olyan vendéglátásban volt részünk, amilyet ritkán tapasztal az ember. A Cseperedj! program nagyon hasznos, öröm látni, hogy van rá igény, és klassz, hogy a Hangora-t ilyen jól fogadták.” – mesélte Varga Fekete Kinga.

 

Magyar Színház Babaszínháza

 

2023. november 20-án és 21-én a Hangora című produkció négy előadással örvendeztette meg Farnad, Léva, Rozsnyó és Fülek legfiatalabb közönségét. A turné első részében Varga Fekete Kinga és Oláh Dóra előadásában mutatta be a Magyar Színház a hat hónapos kortól ajánlott színdarabot.

„Mind a négy helyszínen nagyon szívélyes fogadtatásban volt részünk, mindenki tárt karokkal várt minket. Mindenki nagyon örült, hogy eljutottunk hozzájuk, és azt mondták, még sosem láttak hasonló előadást. A közönségünk javarészt óvodai és bölcsődei csoportokból állt, de rajtuk kívül is sok anyuka jött megnézni minket pici babával. Minden várakozásunkat felülmúlta, hogy az alapvetően hat-nyolc hónapos kisbabáknak készült előadást mennyire élvezték az óvodás korú gyerekek is. Végig nevettek, figyeltek az előadás alatt. Összességében nagyon jól éreztük magunkat, nagyon jó visszajelzéseket kaptunk a gyerekektől és a felnőtt nézőktől is. Sokan mondták, hogy legközelebb is menjünk hozzájuk, mert ilyen különleges műsort még sosem láttak.„ – emelte ki Oláh Dóra, a Hangora című előadás szereplője.

A színészek mellett a darab rendezője és a rendezőasszisztense is hatalmas energialöketet kapott a turnénak köszönhetően. Bár Nagy Petra (rendező), személyesen nem tudott részt venni a csapattal, de a folyamatos kommunikáció és információgyűjtés nem maradhatott el.

„Évekig jártam ezt a kört egy másik produkcióval. Pontosan tudom, milyen szeretettel és kíváncsisággal várnak minket mindig. A csapattal egész nap tartottuk a kapcsolatot, mindenki remekül érezte magát. Végtelenül boldog vagyok, hogy a Leporelló sorozat átlépte az országhatárt is.” – emelte ki Nagy Petra, a sorozat rendezője.

 

Magyar Színház Babaszínháza

 

„Hatalmas szeretetet kaptunk. Kedves, jó emberek vettek minket körül az összes helyszínen. Csodálatos helyeken voltunk. Bármikor szívesen visszamennénk. Nagyon köszönjük a lehetőséget.” – zárta a gondolatok sorát Rumán Cintia, a sorozat rendezőasszisztense.

A turné második felében további négy helyszínre látogat el a csapat, azonban a „következő körben” a Herfli című előadás indul boldog utazásra Kusnyér Anna és Keresztény Tamás előadásában.

Helyszínek és időpontok:

2023. 11. 27. – Szepsi és Buzita
2023. 11. 29. – Kassa és Borsi

Farkas Kitti, ATEMPO.sk
Fotó: Magyar Színház