Közel 15 év után újra bemutatja A padlás című legendás musicalt a kassai Thália Színház

Közel 15 év után újra bemutatja A padlás című legendás musicalt a kassai Thália Színház

Az egyik legsikeresebb musical, melyet Magyarországon az elmúlt évtizedekben színpadra állítottak A padlás, mely közel 15 év után visszatér a kassai Thália Színház színpadára.

A darab szerzői: Presser Gábor, a legendás Lokomotiv GT egykori tagja, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter.A Thália még 2009-ben állította színpadra a musicalt, most Dudás Péter rendezésében, megújult formában láthatja a közönség.

A szereplőgárdában Hajdu Mihály, Szabadi Emőke, Rab Henrietta, Dégner Lilla, Rubóczki Márkó, Nádasdi Péter, Bocsárszky Attila, Illés Oszkár és Kövesdi Szabó Mária kapott helyet.

 

Thália Színház

 

„Ez a legendás, költőien szép mesemusical a békét kereső szellemekről, az univerzum rejtelmeit és az tudást kutató, a karnyújtásnyira levő csodákat meg nem látó emberekről, a jó és a rossz összecsapásait megélő, gyarló figurák sorsszerű találkozásairól szól. Egy elvarázsolt padláson, elfeledett zugok homályában, a csillagporban, a mesék birodalmában fonódik össze az emberi vágyak és egy bűnügy lírai története.

Ismét kiderül, hogy mindenki vágyik egy olyan helyre, ahol otthon érezheti magát, ahol a szeretet és a jóakarat uralkodik" - mondta Forgács Miklós dramaturg.

Az előadás érdekesség, hogy a főszereplő, a szőlőskei (Viničky), vegyes családból származó Hajdu Mihály, aki a színészet mellett három éve aktívan zenél is, most először játszik magyarul.

A premier csütörtökön, november 30-án lesz, majd egész januárig programon is marad az előadás.

ATEMPO.sk
Fotó: Thália Színház