Ők kapták 2023-ban az Arany Medál-díjakat

Esztergályos Cecília színművész, Parti Nagy Lajos író-költő, Jordán Adél, Sodró Eliza, Trill Zsolt színművészek és Gauder Áron filmrendező vehették át idén az Arany Medál-díjat.

Az Arany Medál-díjak 15. átadási ünnepségét a fővárosi Bethlen Téri Színházban tartották. A kitüntetést hat kategóriában adták át.

Az év írója kategóriában Parti Nagy Lajos Kossuth-díjas író-költőt; az év színésznője kategóriában Jordán Adél színművészt; az év színésze kategóriában pedig Trill Zsolt Jászai Mari-díjas színművészt ismerték el. Az év filmrendezője Gauder Áron Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró; az év legígéretesebb fiatal tehetsége pedig Sodró Eliza színművész lett. Az életműdíjat Esztergályos Cecília Kossuth-díjas színművész vehette át.

 

Arany Medál-díj

 

Az Arany Medál-díj kulturális közönségdíj, amelyet Navarrai Mészáros Márton kulturális újságíró, lap- és könyvszerkesztő alapított 2008-ban. A kitüntetésre minden évben egy-másfél hónapig lehet szavazni a világhálón, valamint a fővárosi Bethlen Téri Színházban, a 6színben, a Játékszínben, az Eötvös 10-ben, valamint a debreceni Apolló moziban és a Miskolci Művészetek Házában.

Eddig hetvennél több művész vette át az Arany Medál-díjat, például Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Molnár Piroska, Bánsági Ildikó, Básti Juli színművész, Fekete Ibolya, Szász János, Till Attila, Enyedi Ildikó filmrendező, valamint Nádas Péter és Háy János író. Az Arany Medál-díj az adott évi színházi, filmes és irodalmi teljesítményt ismeri el a közönség szavazatai alapján.

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: aranymedaldij.hu, Hatházi Tamás