Egy új, extra fordulóban dől el, kik jutnak A Dal élő showműsorába

Minden eddiginél több, összesen 60 produkció kap lehetőséget a bemutatkozásra. A Dal 2024 előválogatójában választja ki a televíziós zsűri az élő showműsor 40-es mezőnyét.

Hatvan előadó, illetve zenekar mérettetheti meg produkcióját a magyar dalok versenyének extra, előválogató adásában. A több száz beküldött dalból a szakmai előzsűri kiválasztotta „Az Év Dala 2024” cím várományosait.

„Évről évre egyre színvonalasabb pályaművek érkeznek a dalválasztóra. A többkörös előszűrés a garancia arra, hogy csak a legígéretesebb produkciók szerepeljenek a képernyőn. Rendkívül erős mezőny állt össze, nehéz döntés vár az ítészekre, hogy a 60-ból kiválasszák a 40 élő show-ba bejutó versenydalt” – árulta el A Dal 2024 kreatív producere. Szeleczky Ádám hozzátette, a fődíj is minden eddiginél értékesebb, hiszen egy világhírű stúdióban rögzített album mindig magában hordozza a nemzetközi karrier lehetőségét.

A Dal több mint egy évtizede támogatja a műfaji sokszínűséget, a hazai előadókat, meghatározó eseménye a magyar könnyűzenei életnek. Az új évadban már nyolc héten át versengenek a dalok. A válogatókban ismét 40 dal mutatkozik be. Az elődöntőben crossover hangszerelést kapnak a produkciók, majd a döntőben már szimfonikus verzióban hangoznak el, az idén 80 éves Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében. A minőség zálogaként a fordulókban neves zenei szakemberek segítik az ismert és pályakezdő előadókat.

A győztesnek egyedülálló lehetőséget biztosít a közmédia: az év dala előadója a legendás, nemzetközi Hansa Studios-ban készítheti el új lemezét a stúdió szakembereivel – beleértve a felvételi, keverési és masteringelési munkálatokat. Korábban olyan világsztárok rögzítették itt albumaikat, mint a U2, a R.E.M., a Depeche Mode vagy Iggy Pop.

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: A DAL