Felvidéki közös premierre készül a kassai Thália Színház és a Bartók Kamaraszínház

A tavalyi szeptemberi dunaújvárosi bemutató után végre a kassai közönség előtt is bemutatják Füst Milán remek vígjátékát. A Máli néni a Thália Színház és a Bartók Kamaraszínház koprodukciójában készült.

Az 1930-as években Füst Milán vérbő vígjátékot írt a szépséges Margit kisasszonyról, az őt ostromló, ősz halántékú vezérigazgatóról, annak idegtépően szerelmes, gyermeteg Alfonz fiáról, és lányáról, a titokzatos Tildáról. Szerepel továbbá a történetben egy rejtélyes kisfiú, akinek talán három anyja van, talán egy sincs; Horváth úr, az epekedő könyvelő, a mindenütt hallgatózó Novák bácsi, és ennek felesége, az egykor szebb napokat látott Máli néni.

 

Máli néni – a Thália Színház és a Bartók Kamaraszínház közös előadása

 

Máli néni, a mesteri és édes manipulátor szerepében Kerekes Évát köszönthetjük, a vezérigazgató szerepében pedig Őze Áront, a Bartók Kamaraszínház igazgatóját.

Színpadra áll még a hazai Ollé Erik, Varga Lívia, Lax Judit, Szabadi Emőke és Holecskó Orsolya mellett Kiss Attila, Jerger Balázs és Dubai Bertalan is. Az előadást Czajlik József rendezte.

Füst Milán darabja szinte azt sugallja: az élet már nem is álom, inkább őrület. De – vígjátékról lévén szó – szeretnivaló őrület.

 

Máli néni – a Thália Színház és a Bartók Kamaraszínház közös előadása

 

A hazai premierre január 18-án kerül sor, majd január 19., 21. és 31., valamint február 6., 15. is látható lesz az előadás Kassán.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Thália Színház