Füleken tart jótékonysági koncertet Krága René – Egy zsoltárt is előad majd a popénekes

Tíz év után ismét jótékonysági koncerten hallható Krága René, a Fülekről indult, több mint egy évtizede Bécsben élő popénekes, február 17-én, szombaton, a 18 órás mise után a füleki katolikus templomban. A teljes bevételt a helyi hétéves, mozgásképtelen Matyika javára ajánlotta fel a 26 éves előadó.

„Egy koncertsorozat első etapjának utolsó állomása Fülek. Ahogy Ózdon, Budapesten és Egyházasbáston, úgy szülővárosomban is egy rászorulót segítünk a bevétellel, a Pro Schola Nostra segítségével” – mondta portálunk megkeresésére a 2017-es osztrák The Voice, a 2020-ban sugárzott Cseh-Szlovák Got Talent és a 2022-es magyarországi X-Faktor indulója.

Megtudtuk, az énekes, miután elhatározta, hogy olyan beteg gyermekeken szeretne segíteni, akik nem tudják finanszírozni a kezelésüket, tavaly ősszel TikTok videón szólította meg több mint 13 ezer követőjét. „Mintegy 20-25 család keresett mindenhonnan, ahol követik a TikTok oldalamat. Próbáltam az alapján választani, hogy hol van nagy szükség a segítségre, és hol látom annak a garanciáját, hogy a gyermekre, a kezelésre fordítják az összeget, nem olyasmire, aminek nincs köze a gyermek gyógyulásához. A koncert előtt felkeresem a kiválasztott családot, igyekszem személyesen meggyőződni a körülményeikről. A füleki családot személyesen is ismerem. Az apuka öccsével jártam kilenc évig alapiskolába. Ott működik a Pro Schola Nostra Polgári Társulás, őket kértem meg, hogy segítsenek a szervezésben. Kotlár Ildikó, a füleki Mocsáry Alajos Alapiskola igazgatónője annak idején a tanító nénim volt” – sorolta az énekes.

 

Matyika

 

Szombat estére fél órás műsort tervez.

„Próbáltam úgy válogatni a dalokat, hogy illeszkedjenek a katolikus templom atmoszférájához. Lassú, érzelmes számok és saját szerzeményeim hangzanak el. Egy 1500-as évekből származó dicsőítő zsoltárt is eléneklek”

– avatott be az előadó, hozzátéve, a fellépés után, a helyszínen átadja majd az adományokból befolyó bevételt a családnak.

 

Krága René

 

Tervei szerint, Fülek után, Székelyföldön folytatja majd jótékonysági koncertsorozatát Krága René.

„Készül az első lemezem. A dalok hetvenöt százaléka készen van, csak fel kell énekelni. A megjelenést szeretném összekötni egy médiában való megjelenéssel.

Növelem majd a TikTok követőim számát. És folytatom a podcast sorozatomat. Eddig Farkas Levente András ügyvéddel, az egyik leghíresebb magyarországi TikTokerrel, akinek több mint 100 ezer követője van és Zoller Zsolt 300 ezer követővel rendelkező TikTokerrel, énekessel készítettem beszélgetést” – számolt be Krága René popénekes.

 

Krága René

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Krága René archívuma