50 éves James Blunt, aki Pozsonyban és Budapesten is fellép márciusban

A franciaországi Rennes-ben kezdődött James Blunt idei európai turnéja, aki épp a mai napon 50 éves. A világhírű brit dalszerző-előadó március 5-én a budapesti MVM Dome-ban, március 6-án pedig a pozsonyi Tipos Arénában ad koncertet.

A turné James Blunt tavaly októberben megjelent, Who We Used to Be című új albumát népszerűsíti.

Az énekes március végétől az Egyesült Királyságban koncertezik, április 9-én és 10-én a londoni Royal Albert Hallban lép fel. Május végétől ismét európai állomások következnek, ősszel pedig Dél-Afrikában és Ausztráliában zenél.

 

{jamedia src="https://www.youtube.com/watch?v=b6U3xeYqdKQ" type="video" mtype="youtube"}

 

A Who We Used to Be James Blunt első albuma a kritika és a közönség által egyaránt kedvezően fogadott, 2019-ben megjelent Once Upon A Mind óta. Ezúttal számos producerrel dolgozott együtt, köztük volt Jonny Coffer, Red Triangle, Jack & Coke és Steve Robson.

Az 50. születésnapját ünneplő James Blunt a Bristoli Egyetemen végzett tanulmányai után a katonai pályát választotta, 1997-től tiszti rangban szolgált, állomásozott Kanadában, Koszovóban fél évig páncélos felderítő volt a NATO békefenntartó egységénél, ott írta No Bravery című dalát.

 

{jamedia src="https://www.youtube.com/watch?v=uWeqeQkjLto" type="video" mtype="youtube"}

 

Leszerelése után fellépett a South by Southwest Music Fesztiválon, majd Linda Perry kiadójánál, a Custardnál aláírt egy lemezszerződést. Los Angelesben felvette Back to Bedlam című albumát (ez 2004-ben jelent meg), amelyet később Grammy-díjra jelöltek. Első nagy slágere a You're Beautiful volt, amely 2005-ben vezette a brit kislemezlistát.

 

{jamedia src="https://www.youtube.com/watch?v=oofSnsGkops" type="video" mtype="youtube"}

 

A Top 10-be később a Goodbye My Lover, az 1973 és a Bonfire Heart is bekerült. Eddig mintegy 23 millió lemezt adott el világszerte. Szívesen zenél nemes ügyek érdekében, támogatja az Orvosok Határok Nélkül, valamint a Help For Heroes karitatív szervezetet, kampányol a klímaváltozás megfékezéséért.

 

{jamedia src="https://www.youtube.com/watch?v=2IFF9yu5i3k" type="video" mtype="youtube"}

 

ATEMPO.sk
Fotó: Youtube