Új magyar bűnügyi vígjátéksorozat indul Balsai Mónival, Mikó Istvánnal és másokkal

Március 3-án 20:30-tól kerül képernyőre A renitens című sorozat első epizódja.

Az RTL Magyarország új, sajátgyártású bűnügyi sorozata minden vasárnap jelentkezik majd a lineáris tévécsatornán. A sorozat március 10-től, 19:00-tól lesz látható az RTL-en, míg az RTL+ streaming-platform előfizetői már péntekenként megtekinthetik a legújabb részt.

 

A renitens

 

Reni (Gáspár Kata), a háromgyerekes egyedülálló anya, aki 160-as IQ-ja ellenére takarítónőként dolgozik. Egy véletlen folytán a rendőrség felismeri a benne rejlő lehetőségeket, így az életvédelmi osztály vezetője, Cseke Anikó őrnagy (Balsai Móni) tanácsadói állást ajánl neki, amit Reni csak úgy fogad el, ha cserébe ők is segítenek neki megfejteni élete legnagyobb rejtélyét. A kissé kényszeres, szabálykövető Dobler százados (Makranczi Zalán) nehezen tud mit kezdeni a mellé beosztott anarchista Renátával, ami hol komikus, hol drámai jeleneteket szül.

 

A renitens

 

A nyomozásban két fiatal, idealista nyomozó, Czirják Imre (Lengyel Benjámin) és Mikes Boglárka (Jeney Luca) van a segítségükre, míg Renit a gyerekek körüli teendőkben a szomszédja, Sanyi bá (Mikó István), és két kisebbik gyermekének apja, Roland (Mészáros Béla) segíti.

 

A renitens

 

A renitens különálló epizódjaiban ez a furcsa pár egy-egy bűnesetet old meg, miközben Renáta saját ügye - amiért csatlakozott a rendőrséghez - furcsa fordulatot vesz.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: RTL