Felvidéki fiatal tehetségek a Paloznaki Jazzpikniken

Számos fiatal tehetség lép fel a 12. Paloznaki Jazzpikniken augusztus 1. és 3. között, koncertet ad a felvidéki Kocska Ádám zenekara, a Gorg & Benzol, a Symbiosis 5, a szintén felvidéki Palágyi Ildikó, valamint a Claudia Raquel Quintet is.

A nagyszínpados nemzetközi sztárok mellett a hazai jazzélet izgalmas formációi is hallhatóak lesznek a Balaton-felvidéki rendezvényen, és számos fiatal kap fellépési lehetőséget a fesztivál kisebb, intimebb hangulatú, jazz-fókuszú színpadain.

A Müpa Jazz Showcase 2024 tehetségbörzén a Claudia Raquel Quintet nyerte a Paloznaki Jazzpiknik különdíját, így kapott fellépési lehetőséget az idei pikniken. A formáció zenéje a jazz és más zenei irányzatok fúziójára épül, köztük jelentős hangsúlyt kap a dél-amerikai zene, hiszen a zenekar felépítése és az énekesnő, Castagno Claudia autentikus interpretációja erre predesztinálja őket.

 

 

Idén is folytatódik a szakmai együttműködés a Hangfoglaló Programmal, ennek keretében három zenekar érkezik a piknikre: a felvidéki Kocska Ádám zenekara, a Gorg & Benzol jazz-rock trió, akik nyertek 2023-ban az Öröm a Zene nagydöntőjében; az instrumentális jazzt játszó Symbiosis 5 zenekar; valamint az art-pop, a jazz és az élő elektronika elemeit vegyítő szintén felvidéken született Palágyi Ildikó.

 

 

A Jazzpiknik az idén a Csodalámpa Alapítvánnyal közösen a 8 éves Zoé hegedűoktatását támogatja. A kislány vágya a hangszer mellett az volt, hogy egy valódi hegedűművésztől tanulhasson. A Csodalámpa által teljesített 5000. kívánság jegyében, március 27-én, ünnepélyes keretek között Kiss-Varga Roberta hegedűművész vállalta Zoé oktatását.

Kegyelmi állapot volt – hallgasd meg a királyhelemci Palágyi Ildikó legszemélyesebb lemezét

A Csodalámpa Alapítvány 2003 óta teljesíti életveszélyesen beteg gyerekek egy-egy különleges kívánságát. Céljuk, hogy a kívánságok megvalósításával váratlan örömet, maradandó élményt és ezzel erőt adjanak a gyermeknek és családjának a hosszú gyógykezelések elviseléséhez.

A Paloznaki Jazzpiknik szervezői már korábban bejelentették, hogy idén a nagyszínpadon a Brand New Heavies, a Morcheeba, Tony Hadley, a Son Mieux, Anastacia, a Kraak & Smaak, az MF Robots, valamint Izo FitzRoy ad koncertet.

EZ, ATEMPO.sk / MTI