Csemadok 75 – ünnepi hétvége színházzal Csábon

A Csemadok alapításának 75. évfordulója alkalmából a Csábi Alapszervezet ünnepi hétvégére hívja az érdeklődőket 2024. április 12-én és 13-án.

Pénteken 18.00 órától ünnepi évzáró-évkezdő összejövetelre várják a tagságot és az érdeklődőket az Alapiskolába. Megtudhatjuk milyen volt a szervezet 2023-as éve, mit terveznek 2024-re, új Csemadok vezetőséget választanak és az ünnep kapcsán díjátadóra is sor kerül.

Másnap, szombaton este pedig folytatódik a Csábi Színházi Esték sorozat az Alapiskola közösségi termében. 19.00 órától a Papa különböző hangszereken hegedül című színházi előadás lesz látható Lajos András színművésszel, aki évekig a Vígszínház színésze volt, jelenleg a Miskolci Nemzeti Színház tagja. Olyan filmsorozatokban is láthattunk őt, mint A mi kis falunk, a Doktor Balaton, a Terápia.

 

Lajos András

 

Az Egy - vagy két - lakodalom pontos leírása (monodráma a BÚCSI JAZZ zenekar megalakulásáról) alcímű előadás szellemesen megírt, poénokkal és sajátos humorral fűszerezett szövegéből megtudjuk, hogy miként alakult meg, utazgatott egy Zetor traktor pótkocsiján és érezte magát a vidéki lakodalmakban a zenekar.

A darab a szerző édesapját idézi meg, aki miután 1948. február 6-án hazatért a II. világháború alatt túlélt hadifogságból, kiötlötte, hogy bármi áron zenekart alapít. E szándékát az indokolta, hogy akkoriban Búcson és annak környékén nagy volt a házasulási kedv, ám ott a közkedvelt Pepes zenekaron kívül más banda nem létezett. Bár az édesapa egyetlen hangszeren sem tudott játszani, de leporolta a korábban egy munkácsi özvegyasszonytól kapott hegedűjét, s összeverbuválta a különféle hangszerekkel rendelkező helyi embereket.

Az előadásra a belépődíj összege tetszőleges, a Csemadok tagoknak ingyenes. Az előadás hossza kb. 65 perc szünet nélkül.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők, a Csemadok Csábi Alapszervezete. Ünnepeljünk közösen!

 

Lajos András

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Dialóg