MOST ÉRKEZETT: Jégmadarak a fedélzeten! – Csütörtökön élőben az MR2 Petőfi Rádióban a Kingfishers

Kereken egy év és négy hónap múltán visszatér a tett helyszínére a Kingfishers zenekar. Tavaly január 23. után, ismét a budapesti A38 Hajóra repülnek az Ipoly-menti Jégmadarak. Akkor a Kócos árnyék című daluk megjelenése volt az apropó. Május 23-án, csütörtökön délután 13 órai kezdettel 5 dalt adnak elő a Hajrá, Magyarok! című élő stúdióműsorban, amely az MR2 Petőfi Rádióban hallható és a rádió netes felületein látható. Reinold Benko Krisztián énekes elmondta, bakancslistájukon előkelő helyen szerepelt az A38 Hajó.

„Éppen lejöttünk a színpadról a balassagyarmati Utcazene Fesztiválon, amikor csörgött Nagy Bálint gitárosunk mobilja. A MR2 Petőfi Rádió szerkesztőségéből hívták, és felajánlották, hogy menjünk élőben zenélni a stúdióba. Ki ne mondana azonnal igent? Így tett Bálint barátom is, zenekari megbeszélés nélkül.

Nagy lehetőség ez nekünk, ám, sajnos, Molnár Ákos dobosunk nem tud jönni. Nagy Bálint megszólította Markó Ádám dobos legendát, aki tanítványát, a salgótarjáni Gyimesi Bencét ajánlotta. A múlt hétvégén próbáltunk Bencével. Közvetlen embert ismertünk meg személyében” – vallotta be a zenész. 

 

 

Az élőben játszott dalok között faggatják is majd a zenekar tagjait a stúdióban. „A hallgatók pedig kommenteket küldhetnek a műsorba a rádió facebook oldalán. A délután 13 órai kezdés azért is remek, mert sokan akkor tartanak ebédszünetet. Több zenekart is meghallgattunk a Hajrá, Magyarok! műsorában. Azok közül, akik hasonló stílusban nyomják, mint mi, a szeghalmi Mudfield zenekart említeném” – árulta el Rajni, hozzátéve, négy jól ismert Kingfishers dalt és egy vadonatúj számot visznek a Petőfi Rádióba.

 

Kingfishers

 

„Délelőtt tizenegyre kell a stúdióba érnünk, ahol mindjárt hangpróbát tartunk.

Eljátsszuk a Kócos árnyék, a Jégvirág, a Tébolyult lelkem és az Elmenyúzó című dalainkat. A Fagyos álom ott hangzik majd el először. A klipjét éppen most vágja Csáky Mátyás, a KINEO Production rendező-operatőre.

Tavaly télen bőrig áztunk Budapesten, amíg az A38 Hajóhoz értünk. Reméljük, most kegyesebb lesz hozzánk a természet” – részletezte a dalszerző, zenész, énekes.

 

 

A Petőfi Rádió előtt a pozsonyi Pátria Rádió vendége lesz az elsős egyetemista. „Gasparik Maja hívott meg május 21-ei, keddi műsorába, ahol Kovács Koppánnyal, a Rómeó Vérzik zenekar frontemberével a napokban megjelent klipjeinkről beszélgetünk. Koppány a #1, jómagam pedig a Dobozba zárnám című dalról mesélek” – jelezte az énekes.

 

Kingfishers

 

A Kingfishers nyári szezonja június végén kezdődik. 

„Június utolsó szombatján a Chapterfeszten zenélünk Ipolyságon. Addigra talán már kint lesz a Fagyos álom klipje. Ezt megelőzi egy újabb klipforgatás. Szeretnénk, ha mindig lenne egy klipünk talonban”

– tudatta Reinold Benko Krisztián, a csütörtökön a Petőfi Rádióban élőben zenélő Kingfishers zenekar frontembere.

2024-ben jubilál a Chapterfest Ipolyságon - részletes program

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Csáky Mátyás, KINEO Production