51 éves korában váratlanul elhunyt Vadász Zsolt, az Operettszínház művésze

A Budapesti Operettszínház egyik legfoglalkoztatottabb művésze, Vadász Zsolt váratlanul, 51 éves korában hunyt el, melyről a teátrum közösségi oldalán adott hírt:

„A Budapesti Operettszínház mély megrendüléssel tudatja, hogy Vadász Zsolt, a Budapesti Operettszínház művésze gyors lefolyású betegség következtében, ma délután, 51 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt. Fájdalmunkat szavakban kifejezni lehetetlen. Vadász Zsoltot a Budapesti Operettszínház saját halottjának tekinti, temetéséről később történik intézkedés.”

Vadász Zsolt Ózdon született 1972. október 23-án. Már gyermekkora óta vonzotta a színház és a zene varázslatos világa. Pályája alapjait a Goór Nagy Mária Szinitanodában és a Budapesti Operettszínház Zenés-Színészképző Stúdiójában sajátította el. Operett, opera és musicalszerepeket egyaránt énekelt. 

Első szerepét az Operettvilág Együttes Cigánybáró előadásában kapta, melyben Ottokárt alakította. 1997-től 2001-ig az Egri Gárdonyi Géza Színház tagja volt, ahol népszerű operettek és musicalek főszerepeit alakította. 2000 és 2002 között a Debreceni Csokonai Színházhoz szerződött, ahol az operettszerepei mellet operaszerepekkel is megismerkedett. 2001 óta volt a Budapesti Operettszínház művésze, ahol az operettirodalom legnagyszerűbb bonvivanszerepit alakította.

Vendégszerepelt a Győri Nemzeti Színházban, a Debreceni Csokonai Színházban, a Miskolci Nemzeti Színházban, a Pécsi Nemzeti Színházban, a Kassai Állami Színházban, a Pilzeni J.K. Tyla Színházban.

Rendszeresen turnézott előadásokkal és koncertekkel külföldön. Énekelt az USA nagyvárosaiban, New Yorkban, Chichagóban a Chichagói Szimfonikusokkal, Los Angelesben a Walt Disney Concert Hall-ban, Wasingtonban, Miamiban, Kanada nagyvárosaiban, Németországban, Oroszországban, Olaszországban, Ausztráliában, Japánban, Kínában, Kazahsztánban, Omanban, Katarban, Bruneiben, Dubaiban és a Fülöp Szigeteken. 

A magyar nyelv mellett szerepei nagy részét német, szlovák, cseh, olasz és orosz nyelven is játszotta. 

2008-ban megkapta az Évad Operettszínésze kitüntetést. Felesége Lukács Anita operetténekes-színésznő volt.

ATEMPO.sk
Fotó: vadaszzsolt.hu