MOST ÉRKEZETT: Aranyat ért a NYEKKENCS Rimaszombatban

A múlt hétvégén rendezték meg a Tompa Mihály Országos Versenyt a Rimaszombati Városi Művelődési Központban. Arany sávos minősítést értek el a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem hallgatói, a NYEKKENCS formáció tagjai, tudtuk meg a tagoktól.

„Nagy jól éreztük magunkat Rimaszombatban.

Több verséneklő együttessel megismerkedtünk, barátságok köttettek és inspiratív környezetben tölthettük el ezt a pár napot. Kifejezetten örültem a közös örömzenélésnek, úgy gondolom, üde színfoltja volt a rendezvénynek“ – mondta Fóthi Virág Mercédesz.

„A technikai akadályoktól eltekintve úgy gondolom, jól szerepeltünk a Tompa színpadán. Nemcsak a verseny ideje alatt, hanem a gálán is zenélhettünk, ami nagy öröm volt számunkra“ – jegyezte meg Mezei Ádám.

 

Nyekkencs

 

„A zsűri értékeléséből sokat tanultunk. Örülök, hogy építő kritikákkal, ötletekkel láttak el bennünket. Egy laza, könnyed hétvégét tudhatunk magunk mögött.

Személy szerint nem versenyezni, hanem szórakozni és egymás zenéjének örülni mentem Batyiba.

Az külön boldogság számomra, hogy Csobády Csilla, aki szintén a Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai tanulmányok Karának hallgatója, doktorandusza, aki felnőtt kategóriában, azaz az V. vers kategóriában mérettette meg magát, ezüst sávos besorolást ért el“ – tudatta Csáky Máté.

A NYEKKENCS a Tompa Mihály Országos Verseny VI. kategóriájában indult. A verséneklő együttesek viadalát az udvardi Tökmagsz nyerte. A harmadik helyezett pedig a rimaszombati Mákvirágok lettek.

Megvan a győztes! – Itt a 2024-es Tompa Mihály Országos Verseny eredménye

BÁJ, ATEMPO.sk
Fotó:  NYEKKENCS archívum