Szemle, workshopok és kerekasztal beszélgetés a Tumultus Fesztiválon

Ma eldől ki lesz a Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok 2. Szemléjének legjobbja és nyeri az értékes díjakat Perbetén, a Tumultus Fesztiválon. Az arra érdemes bandát ismét neves szakmai zsűri választja ki, mely az alábbi tagokból áll:

Cserteg István, a tatabányai Peron Music Alapítvány igazgatója, zenei tehetségkutatók szervezője és koordinátora
Dandó Zoltán, zenész, szövegíró, zeneszerző, producer, hangszerelő, Vastag Csaba zenekarának tagja, az együttes vezetője
Huszár László, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet igazgatója
Tornóczi "Bluesman Last" Tibor, a Last Blues Band alapítója, a História és a Vadkerti Imre Band herflise, zenész, dalszövegíró, multiinstrumentalista
Újfalusi Gábor, a Nemzeti Művelődesi Intézet munkatársa, a Hangfoglaló tehetségkutató egyik fő szervezője (a zsűri elnöke)

Ne feledjétek, szombaton, aug. 1-jén, a Tumultus Fesztiválon 14 órától workshopok és kerekasztal-beszélgetés is vár minden érdeklődőt.

Először a felvidéki dobosok egyik legjobbika, a Harmónia-díjas Benkó Ákos tart bemutatót, utána pedig a nagyszerű magyarországi basszusgitáros, Szappanos György villantja meg tudását és látja el hasznos tanácsokkal a fesztivál vendégeit! A 17 órakor kezdődő kerekasztal-beszélgetésen Kovács Koppány, a Rómeó vérzik frontembere, Puss Tamás, a Phoenix RT énekese és Molnár Emese, az Artisjus képviselője lesz a vendégünk, akikkel a zenei marketingről, a kitörési lehetőségekről (média, koncertek és egyéb megjelenési felületek), továbbá a jogi keretekről lesz szó.

A tavalyi workshopról itt láthattok összefoglalót:

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

aTEMPO.sk