Lionel Richie Grammy-díjat kap

Lionel Richie Grammy-díjat kap

Két nappal a jövő évi 58. Grammy-gála előtt Lionel Richie-t a MusiCares Person of the Year (az év személyisége) elismeréssel tünteti ki az amerikai lemezakadémia.

A 2016-os díj Richie zenei alkotói munkásságát és karitatív tevékenységét ismeri el. A február 13-án - két nappal a Grammy-díjak kiosztása előtt - megrendezett gálavacsora és gálakoncert bevételeit a MusiCares kapja, amely arról gondoskodik, hogy az anyagi, orvosi és személyes segítségre szoruló zenészeknek legyen hova fordulniuk.

A Richie tiszteletére szervezett ceremónián több korábbi Grammy-díjas, köztük Lady Antebellum, Pharrell Williams és az énekes-dalszerző Luke Bryan is fellép.

"Igazi megtiszteltetés, hogy Lionel előtt tiszteleghetünk, akinek zenei tehetsége és filantróp tevékenysége világszerte milliókra volt nagy hatással" - fogalmazott Neil Portnow, a lemezakadémia elnöke.

A 66 éves Richie elmondta: nagyon büszke az elismerésre, hiszen "ez a zeneipar legrangosabbja, mert azt jelenti, hogy az ember karriert csinált", végigjárta az eltervezett utat.

A grammy.com tájékoztatása szerint a MusiCares Person of the Year átadása a Grammy-díjak átadásával tetőfokára hágó Grammy-hét egyik legjelentősebb eseménye.

ATEMPO.sk / MTI