Szlovákia magyar diákok is pályázhatnak a Vásáry Tamás Ösztöndíjra

Ifjú zenészek és kiemelkedő önkéntes tevékenységet végzők támogatására Vásáry Tamás Ösztöndíjat hirdetett meg az idei évre az Emberi Erőforrások Minisztériuma Magyarországon. A felhívás szerint a havi nettó 100 ezer forinttal járó ösztöndíjra február 17-ig lehet pályázni. Egy zenész és egy önkéntes nyerheti el az ösztöndíjat.

Azok a legfeljebb 25 éves szlovákiai magyarok fiatalok is pályázhatnak, akik a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény 1. melléklete szerinti államilag elismert Magyarországi felsőoktatási intézménnyel előkészítő vagy hallgatói jogviszonyban állnak.

A Vásáry Ösztöndíj Bizottság és a felsőoktatásért felelős államtitkár javaslata alapján az emberi erőforrások minisztere dönt az ösztöndíj odaítéléséről. A bizottság a miniszter által felkért szakértőkből álló háromfős testület, elnöke az ösztöndíj névadója, vagy az általa megjelölt személy.
Az ösztöndíjasok névsorát a kormany,hu honlapon és az Oktatási és Kulturális Közlönyben teszi majd közzé.
A Vásáry Tamás Ösztöndíj létrehozását tavaly október 29-én Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter jelentette be a Zeneakadémián, ahol Vásáry Tamás zongoraművész, karmester 80. születésnapja alkalmából ünnepi koncertet rendeztek.

A pályázat részletei itt tölthetőek le.

MTI nyomán aTEMPO.sk,
Fotó: Árvai Károly