Tankcsapda: DVD megjelenés és koncert Szlovákiában

Tankcsapda DVD megjelenés és koncert Szlovákiában

Dupla DVD-vel és CD-vel jelentkezik október közepén a Tankcsapda rockzenekar, majd külföldi turnéra Angliába, az Amerikai Egyesült Államokba és Kanadába indulnak - mondta Lukács László, az együttes frontembere.

Hozzátette: egyedülálló módon egy csomagban kínálják a tavalyi, 25. jubileumi debreceni Főnix csarnokbeli koncertjük teljes anyagát: a 34 számot kék-két DVD-n, illetve CD-n dolgozták fel.

A Fejes Tamás, a Tankcsapda dobosa azzal egészítette ki, hogy a lemez hamarosan Szlovákiában is megjelenik, de további országokkal is tárgyalnak a kiadásról. A koncertlemez az együttest bemutató filmmel indul, amit Franciaországban, Hollandiában, Belgiumban és Magyarországon forgattak - tette hozzá.

Sidlovics Gábor gitáros arról tájékoztatott, hogy októberben útra kelnek: előbb Angliában klubokban adnak három koncertet, a hónap második felében, 23-án Pozsonyba látogatnak, majd az Amerikai Egyesült Államokban nyolc alkalommal lépnek fel. Négy koncertet a keleti, négyet a nyugati parton adnak, a sorozat Los Angelesben fejeződik be, majd Kanadába utaznak zenélni - sorolta "Sidi".

Lukács László fontosnak tartotta megjegyezni, hogy ellentétben más zenekarokkal, amelyek külföldön angolul énekelnek, ők a nehezebb utat választották: a Tankcsapda ereje a szövegben is rejlik, ezért végig magyarul mutatják be dalaikat, ahol kell, röviden angolul összegzik, miről fognak énekelni.

Lukács László közölte, hogy az idén elmarad a hagyományos év végi nagykoncert a debreceni Főnix csarnokban, de a debreceniek nem maradnak Tankcsapda nélkül, egy helyett három koncertet tartanak az év végén az együttes otthonában: december 28-29-30-án a belvárosi Roncsban, a Nagyerdei Stadionban lévő HALL-ban és az egyetemi Lovardában lépnek fel.

"Ilyet még nem csináltunk, de reméljük jól fogadják a mini debreceni turnét a Tankcsapda rajongói" - fűzte hozzá Lukács László.

ATEMPO.sk / MTI