Itt a közönségszavazás végeredménye - Talentométer könnyűzenei tehetségkutató

Itt a közönségszavazás végeredménye - Talentométer könnyűzenei tehetségkutató

Mintegy ötszáz zenekar jelentkezett és több mint 23 ezer közönségszavazat érkezett az A38 Hajó könnyűzenei tehetségkutatójára, a Talentométerre.

A vasárnapig meghosszabbított határidőig öt műfajban (pop/rock, metál, világzene/népzene, hiphop/reggae, dzsessz) 496 zenekar jelentkezett. Lezárult a közönségszavazás is, így megvan az élő elődöntőkbe közönségszavazatokkal bejutott, műfajonként egy-egy zenekar is.

Pop/rock: The Stickfigures
Metál: WHAT ON EARTH
Világzene/népzene: KungoVaga
Hiphop/reggae: Trzone Music
Jazz/kísérleti zene: Vár Be Q

A többi fellépőről szakmai zsűri dönt, melyben ezúttal Busa Pista (Irie Maffia/Zuboly), Papp Szabolcs (Supernem), Farkas Zoltán (Ektomorf), Gaya Arutyunyan (Deti Picasso/Wattican Punk Ballet) és Premecz Mátyás (Kéknyúl) szerepel. Ők választják ki azt a műfajonkénti kilenc indulót, akik az őszi elődöntő szakaszban az A38 hajó színpadán élőben is megmutathatják tehetségüket.

A több hónapot átívelő rendezvény csúcspontja a december 13-i döntő, amely szintén az A38 koncerttermében lesz. Itt derül ki, hogy az öt kategóriában kik lesznek a győztesek. Ők és a közönségszavazáson legjobban szereplő együttes viheti haza a díjakat. Utóbbiak között szerepel lemezfelvételi lehetőség, koncertklip elkészítése, nyári fesztiválfellépések, valamint a Petőfi Rádió és Televízió különdíjai: egy teljes Akusztik és Eleven című adás.

Az idei már az 5. Talentométer, az elmúlt négy évben több mint kétezer zenekar és előadó nevezett, több mint száz zenekar jutott el a hajón tartott elődöntő-koncertekig, és több tucatnyian részesültek a díjakban, a Talentométer segítségével több együttes vált azóta ismertté.

A tavalyi versenyhez hasonlóan idén is koncertfotó-pályázattal egészül ki a könnyűzenei tehetségkutató: november 2-ig lehet feltölteni élőzenei, koncertprodukciókat vagy -szituációkat ábrázoló fotókat a fotopalyazat.talentometer.hu oldalon. A zsűri ezek közül 25-öt választ ki, ezeket december 13-án kiállításon mutatják be az A38 kiállítótermében. Itt is lesz közönségszavazás, november 2-ig a fotopalyazat.talentomter.hu honlapon.

Idén először a Talentométer része egy kreatív játéktervező pályázat, amelynek Mérő László matematikus a zsűrielnöke. A megmérettetésre dizájn-, kézműves-, egyedi tervezésű asztali, logikai vagy társasjátékokat várnak, illetve egy másik kategóriában mobiltelefonra vagy tabletre készült játékalkalmazásokat. A részletes kiírás a kreativjatek.talentometer.hu oldalon olvasható.

ATEMPO.sk / MTI