Mintegy százötven program lesz az idei győri Adventi Fesztiválon

Adventi Fesztivál

Mintegy százötven programot rendeznek az idei Adventi Fesztivál keretében Győrben november 27. és december vége között két helyszínen, a Dunakapu téren és a Széchenyi téren.

A Széchenyi tér a meghitt, szakrális hangulat helyszíne lesz a mindenki karácsonyfájával, az adventi koszorúval, a betlehemmel, a fényjátékkal, az állatsimogatóval és a kisvasúttal. A Dunakapu téren jégpályát állítanak fel, amely január végéig üzemel majd, emellett lesz állatsimogató, körhinta és hóember is. A kulturális programokat mindkét helyszínen és a Megyeház téren is kézműves kirakodóvásár egészíti ki.

Az adventi időszakban a Széchenyi téren minden pénteken, szombaton és vasárnap kínálnak kulturális programokat. A legkisebbeknek vasárnap délelőttönként gyermekkoncerteket is tartanak.

Ezúttal is megrendezik a Nemzetközi Betlehemes Találkozót, ahol a magyarországi csoportok mellett Erdélyből és Szlovákiából is érkeznek betlehemesek. A Dunakapu téri mesemoziban népszerű gyermekmeséket, mint a Bogyó és Babócát vagy a Vukot vetítik majd, emellett Adventi varázslat címmel Szemere Zita, a Magyar Állami Operaház énekesnője és Ella István orgonaművész tart lemezbemutató koncertet.

Az Adventi Fesztivált záró Szilveszteri Vigassága a Dunakapu téren lesz megtartva, ahol a Maxisun és a Star Machine zenekarok adnak koncertet.

ATEMPO.sk / MTI