Jön a Fölszállott a páva második középdöntője

A második középdöntővel folytatódik ma este a Fölszállott a páva gyermekkiadása. A Duna Televízió és a Hagyományok Háza közös népzenei és néptáncos tehetségkutató műsorának második középdöntőjében újabb 12 produkció kap helyet:

Dr. Martin György AMI Borbolya Csoportja
Hajdu-Németh László
Karácsonyi Anna és Szombat Sára
Vrencsán Anita
Vincze-Pistuka Hunor
Ifj. Ürmös Sándor
a Kesice Néptáncegyüttes
Balogh Dominik
Biseri Drave Tamburazenekar
Antal Adorján
a Haraszti ikrek
Alba Regia Ami Pulutyka Csoportja

 

A zsűri pontszámai alapján az első középdöntőből továbbjutott

Horváth Zalán Levente hangszeres szólista (Zselickisfalud)
Hoksz Attila táncos (Dombrád)
Gál Tibor énekes szólista (Ráckeve)
Bartina Néptáncegyüttes Gyermekcsoportja (Szekszárd)

A nézők pedig elsöprő többséggel a Fölszállott a páva legkisebb párosának, azaz Busai Borinak (Jászberény) és Mahovics Tominak (Békés) szavaztak bizalmat.

 

A középdöntők során a nézők is átélhetik a zsűri nehéz helyzetét. Míg a neves grémium a kategóriák legjobbjait, azaz 4 produkciót juttat tovább, addig a közönség SMS szavazataival egy további produkciónak adhat szabadkártyát.

A műsorban 4 kategóriában mutathatják meg tehetségüket a gyermekek: énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; szóló és páros táncosok; valamint táncegyüttesek.

A televíziós élő adásokba 2500 jelentkezőből 48 produkció került be, közülük a legjobb 10 méri össze tudását a döntőben. A második középdöntő legügyesebbjei számára tehát még 5 hely kiadó a fináléban.

Az első középdöntőben a voksok szép számmal érkeztek, és nem csak a Kárpát-medencéből: Norvégiától Izraelen keresztül Jordániáig számos országból érkeztek szavazatok.

ATEMPO.sk / MTI