A Gwerkova lemeze a legjobbak között

Gwerkova

Tavaly márciusban jelent meg a Gwerkova Safari című lemeze, melyet a Rádio_FM a 2015-ös év legjobb lemezei közé sorolt. Ez egy újabb megérdemelt siker az együttes életében. Gratulálunk!

 

Gašpar Mária 'Gaspi'-t, a formáció énekesét kérdeztük:

Jó érzés, hogy egy országos rádió a legjobbak között tart számon titeket?

Igen, jó érzés, persze :-) Bár, Szlovákiában néha elég édes-keserü a siker íze zenészként...elég szerény a zenei felhozatal, és gyakorlatilag nincs is nagyon sok válogatni való az évente kiadott albumok közül. Emelett természetesen nagyon örülünk, hogy gondoltak ránk is és ott szerepelünk a listán, de még jobban örülnénk, ha egyre több, a legkülönbözőbb műfajokból, jobbnál jobb és eredetibb zenei anyagból lenne a zsűriknek lehetősége válogatni.

Milyen volt a 2015-ös évetek?

Továbbra is nagyon sok a magánéleti elfoglaltságunk, ezért idén sem tudtuk magunkat belevetni egy koncert maratonba, de kiadtuk a második, Safari c. nagylemezünket egy speciális három nyelvű szövegkönyvvel, és továbbra is inkább a stúdiómunkákkal foglalkoztunk. Ezen kívül a 2015-ös év a zenekarban a zenekaron belüli kapcsolatok elmélyüléséről szólt. Idei évben a zene mellett több figyelmet szenteltünk beszélgetésekre, önismeretre, ami biztos nagyon jó hatással lesz a további együttműködésre.

Milyen tervekkel vágtok az új évbe?

Pár tervünk van eseményszervezéssel kapcsolatban, ezen kívül minél többet zenélni, ha lehetőségünk lesz, akkor koncert keretén belül, ha nem akkor próba szintjén. Na és persze titkos álmunk lenne a filmzene készítés, de ez nem terv, csak egy olyan dolog amit szívesen bevállalnánk :-)


A lemezt mi is ajánljuk mindenkinek. Akinek pedig még nincs meg, hallgassa addig is a címadó dalt:

 

 

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk