Újabb nevekkel bővül az idei Balaton Sound programja

A szervezők újabb neveket jelentettek be a július 6. és 10. között zajló Balaton Sound zenei fesztiválra: Dmitri Vegas & Like Mike, Tyga és Sven Väth mellett tucatnyi fellépő csatlakozott a nemzetközi kínálathoz olyan magyar előadók mellett mint a Halott Pénz, a Punnany Massif, a Wellhello, a Brains és az Irie Maffia.

A Zamárdiban tartandó fesztiválon fellép a Dimitri Vegas & Like Mike duó, amely nem csak a DJ Magazine legjobb 100 dj-t összefoglaló listájának első helyén áll, de a Sound kívánságlistáját is vezeti.

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

Mellette érkezik a német elektronikus zene egyik legfontosabb alakja, Sven Väth, valamint a holland Ferry Corsten, aki különböző művésznevek mögé bújva már a 90-es évek végétől publikálta slágerlistás kislemezeit mint Európa egyik első számú trance dj-je. Az idei Soundra a Tiestóval közösen alapított Gouryella projektjével érkezik.

A szervezők idén más stílusok legnagyobbjait is szép számmal szerepeltetik a balatoni fesztiválon. Ennek jegyében érkezik például a 26 éves amerikai rapper, Tyga, akinek tavaly jelent meg negyedik nagylemeze. A tavalyi szigetes fellépése után idén a közönség a Soundon láthatja a Los Angeles-i Odd Future hiphopkollektíva alapító rapperét, a producerként, videoklip-rendezőként, grafikusként és ruhatervezőként is tevékenykedő huszonéves Tyler, The Creatort, aki pályafutása elején elnyerte az MTV legjobb új előadójának járó díját. Eddig megjelent mindhárom nagylemeze a Billboard 200-as listájának első öt helyén debütált.

Fellép továbbá Timmy Trumpet ausztrál house DJ-producer, Németország egyik legrégibb, mai is aktív technopop csapata, a Booka Shade, az izraeli Borgore, a Sub Focus művésznevű Nick Douwma, az Aly & Fila tranceformáció és a holland dj-producer, Julian Jordan is.

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

A nemzetközi előadók mellett olyan népszerű magyar zenekarok is megfordulnak idén a fesztiválon, mint a Halott Pénz, az idén csak néhány fesztiválfellépést vállaló Punnany Massif, a Wellhello, a Brains és az Irie Maffia.

Így alakul a program:

július 06. Macklemore & Ryan Lewis, Oliver Heldens
július 07. Martin Garrix, Sven Väth, Tyler the Creator, Sub Focus, Julian Jordan
július 08. Paul Van Dyk, Ferry Corsten presents Gouryella, Robin Schulz, Lost Frequencies, Hernan Cattaneo, Aly & Fila
július 09. Armin van Buuren, ASAP Ferg, FRITZ KALKBRENNER, W&W
július 10. Dimitri Vegas and Like Mike, Tyga, Timmy Trumpet, Booka Shade, Borgore

aTEMPO.sk / MTI