Többek között Clean Bandit, Jess Glynne és Therapy? is lesz az idei debreceni Campuson

Campus Fesztivál

A legnépszerűbb magyar előadók mellett a Grammy-díjas Clean Bandit, Jess Glynne brit énekesnő, a dj-producer Netsky, az osztrák Camo&Krooked duó, valamint az északír Therapy? és a Kensington holland indie-rock együttes is ott lesz júliusban a debreceni Campus Fesztiválon.

A Clean Bandit az Egyesült Királyság egyik legnépszerűbb formációja, számos műfajt ötvöző, mégis egyedi hangzásvilágukban keverednek a klasszikus dallamok és az elektronikus hangzás.

A Clean Bandit révén is ismert lehet, de szólóban is sok sláger fűződik a 26 éves Jess Glynne-hez, aki először látogat Magyarországra. A londoni előadó hangját sokan Aretha Franklinhez vagy Etta Jameshez hasonlítják.

Boris Daenen, művésznevén Netsky, üstökösként robbant be, már debütáló albuma az élvonalba repítette a fiatal belga dj-producert, aki producerként olyan előadóknak készített remixeket, mint Ed Sheeran.

A Camo&Krooked formációt két osztrák fiatal, Reinhard "Camo" Rietsch és Markus "Krooked" Wagner hívta életre csaknem tíz éve. Jellemző rájuk, hogy nem szeretnek a kitaposott úton járni, keresik az új, kreatív megoldásokat és előszeretettel vállalnak kockázatot.

A modern rock ezernyi stílusát ötvöző Therapy? rutinos fesztiválzenekar, de fennállása 27 éve alatt Kelet-Magyarországon még nem lépett fel. A posztpunk együttes legsikeresebb lemeze, a Troublegum slágergyűjteménynek számít.

Hollandia legígéretesebb újgenerációs indie-rock zenekara, a Kensington is a Campusra érkezik. A fesztivál szervezői mindig is törekedtek az újdonságok bemutatására, ennek jegyében hívták meg a zenekart.

A debreceni Campus Fesztivált idén július 20. és 24. között rendezik meg.

ATEMPO.sk / MTI