Lezárult a jelentkezés A Dal remixversenyére

A Dal 2016

Holnap hirdetnek eredményt A Dal 2016 remixversenyében, amelyre Németországból, Nagy Britanniából, az Egyesült Államokból is küldtek átdolgozásokat.

A győztest szombaton késő este, közvetlenül A Dal 2016 döntője után, a Petőfi TV-ben A Dal After adásában hirdetik ki.

A Petőfi Rádió most első alkalommal hirdette meg A Dal remixversenyét, amely párhuzamosan "futott" A Dal 2016 műsorával.

A remixelőknek A Dal 2016 műsorába bekerült 30 dal egyikéből kellett négyperces átdolgozást készíteniük. A január 22-én meghirdetett versenyre az ország minden területéről érkeztek jelentkezők, sőt Németországból, Nagy Britanniából, az Egyesült Államokból is küldtek átdolgozásokat az ott élő magyarok. A felhívásra a február 15-i határidőig 205-en küldték be remixeiket.

A legtöbben a Karmapolis és Szécsi Böbe Hold On To című dalát remixelték, de népszerű volt a Passed Driftin' című száma és Odett Stardust című felvétele is.

A beérkezett remixek értékelését már elkezdte a Petőfi Rádió műsorvezetőiből, zenei szerkesztőiből és dj-kből álló zsűrije. A verseny győztes feldolgozását önálló dalpremierként mutathatja be készítője a Petőfi Rádióban, valamint a nyertes remix felkerül a Petőfi Rádió lejátszási listájára.

A remixeket a SoundCloudon a #dalremix keresővel lehet megtalálni és meghallgatni. Néhányat mi is bemutatunk :

ATEMPO.sk / MTI