Így néz ki a Fezen eddigi programja napok szerint

A Cult, a Guano Apes, a Subways és a 69 Eyes is fellép a rock-metal nagyszínpadon az idei jubileumi, 20. Fezenen (Fehérvári Zenei Napok) augusztus 3. és 6. között. De a lazább zenék hívei is jól szórakoznak majd.

Az Ian Astbury által vezetett brit The Cult zenekar legutóbb 2007 júniusában a fővárosi Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán játszott. A 33 éve alakult csapat új albummal kezdte a 2016-os évet: a február elején megjelent Hidden Cityt Székesfehérváron hallhatja először a magyar közönség élőben augusztus 4-én.

A német nu metál csapat, a Guano Apes öt évvel ezelőtt, 2011 októberében adott koncertet Magyarországon, akkor a budapesti Club 202-ben. A kilencvenes évek végén a Lords of the Boards című slágerrel befutott együttes, amely eddig több mint négymillió lemezt adott el, a Fezenen augusztus 6-án játszik.

Ütős témák, zúzós riffek, pörgős tempó - ez jellemzi a brit Subwayst, amely 2013-ban a debreceni Campus fesztivál vendége volt. A Billy Lunn (gitár, vokál), Charlotte Cooper (basszusgitár, vokál) és Josh Morgan (dob) alkotta trió augusztus 4-én lép a Fezen színpadára. A finn 69 Eyes a garázsrocktól indulva jutott el a sötétebb tónusokhoz. A zenekar új lemezével érkezik augusztus 6-án a Fezenre; a Universal Monsters című stúdióalbum április 22-én jelenik meg.


Íme napokra bontva az eddigi program:

08.03. szerda
Blind Myself
Brains
Devil Driver
Halott Pénz
Omen
P. Box
Pixa
WellHello

08.04. csütörtök
Kowalsky Meg A Vega
Lord
Majka & Curtis live
Nouvelle Vague
The Cult
The Subways
Quimby

08.05. péntek
Demonlord
Dub FX
Powerwolf
Tales Of Evening
Tankcsapda
Wisdom
Within Temptation

08.06. szombat
Dalriada
Depresszió
Finntroll
Guano Apes
Road
The 69 Eyes

ATEMPO.sk / MTI