Idén visszatér a Tűzvirág fesztivál

Tűzvirág fesztivál

Május végén visszatér a Tűzvirág - Művészetek hete rendezvény, mely Naszvadot újra a régió fesztiválközpontjává teszi. A Nemzetközi Képzőművészeti és Zenei Fesztivált ezúttal május 27-e és június 5-e között rendezik meg. Az esemény zenei része május 27-től 3 napon át, péntektől vasárnapig tart. Nézzük meg kit láthatunk majd a Nagyszínpadon, a Sátorszínpadon és a Klikk színpadon az idei Tűzvirág fesztivál keretében.

 

Az első nap koncertélményét Majka & Curtis biztosítja, majd a jó hangulatról Bárány Attila és DJ Krkan gondoskodik.

Szombaton az Edda Művek felvidéki koncertturnéjának záró helyszíne lesz a fesztivál, ahol előzenekarként az Expired Passportot láthatjuk majd a színpadon.

Zárásként vasárnap Rúzsa Magdi és zenekara ad nagykoncertet, valamint zenél majd a Miss Funk and the Wonderband Balla Rékával (Superstar, X-Faktor) az élen.

A 3 nap délutáni és esti műsorrészeiben természetesen hazai előadók is színpadra lépnek, így ott lesz majd a Komáromi Dixiland Band, az Elán Forever, a Maddogx, a Gilotin, a Hant, a Black Side, Mészáros Tamás, a Tehetség A Tét versenyzői, valamint Sukola Tamás is.

 

A Tűzvirág elképzelhetetlen néptánc, népzene és nóták nélkül. A fesztiválhoz szervesen hozzátartozik a Népművészeti kavalkád is, melynek keretében környékbeli népművészeti csoportok előadásait láthatjuk majd.

Hamarosan további információkkal is szolgálunk, de már most látható, hogy érdemes lesz Naszvadra látogatni alig több mint egy hónap múlva.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk