Holnap jön a Tankcsapda-film

Az egyik legnépszerűbb magyar rockbandáról, a Tankcsapdáról készített dokumentumfilmet Lévai Balázs. A Három rohadék rockcsempész - A huszonötödik év című mű az együttes jubileumi 2014-es évét dolgozza fel, és pénteken jelenik meg DVD-n.

A 2014-ben készült felvételek végigkísérik a zenekar munkáját és mindennapjait, bemutatva az időszak minden fontos történését a tavaszi európai turnétól a nyári lemezen és klipfelvételeken át a nagykoncertekig, utazásokon, laza és feszült pillanatokon keresztül az évet záró eseményekig.

Tankcsapda

A stáb Debrecentől Koppenhágáig kísérte a zenekart, ott volt minden fontos eseménynél. Mintegy 120 órányi nyersanyagot rögzítettej, ebből állt össze a 105 perces film.

"A végeredmény egy igazi mocskos rockfilm, amibe a felvételeket hol kamerával, hol GoPróval, hol telefonnal készítettük. Azt akartuk megmutatni, mennyire sűrű egy sikeres magyar rockzenekar élete, a koncerteken kívül milyen rengeteg feladatuk van, ahol helyt kell állniuk. A legkülönbözőbb élethelyzetekben látjuk őket: szponzortárgyalás, klipforgatás, próba, dedikálás, vízilabdameccs, sajtótájékoztató, lemezfelvétel, utazás, sportolás, tiszai házibuli. De legtöbbször természetes környezetükben, koncertek előtt és után" – mondta Lévai Balázs, a rendező.

A DVD május 13-ától a MOL töltőállomásokon lesz kapható. A film mellett extraként szerepel a lemezen az Alföldi gyerek című új dal klipje, és annak werkfilmje.

A bandával Felvidéken június 11-én Zsigárdon, július 2-án pedig Kecsőn találkozhatunk.

A Tankcsapdában Lukács László énekel és basszusgitározik, Sidlovics Gábor gitározik, Fejes Tamás dobol. A zenekar 1989-ben alakult Debrecenben, eddig tizenöt albumot készített. 

ATEMPO.sk / MTI