Itt a Virtuózok döntősei

Sárközi Xénia

Péntek este a nagyok mezőnye lenyűgözte a zsűrit, amelynek három operaénekes is bizonyíthatott: Mészáros Levente, Nagy Zsófia és a műsorba idén újra jelentkező felvidéki Sárközi Xénia.

Miklósa Erika mind a három versenyző előadását különös figyelemmel, meghatódva nézte, a fiatalok remekül teljesítettek. A zsűri döntése alapján idén a fináléba énekesek nem kerültek, de Sárközi Xéniának a kitűnő teljesítményért nagyon gratulálunk. Nézzétek meg a produkciót és a műsor utáni interjút:

Sárközi Xénia

Sárközi Xénia

Boateng Kármen Stephany és Váradi László zongorajátékával varázsolta el a nézőket és a zsűrit, bár a fiatal csokonyavisontai lány saját bevallása szerint az utolsó hangot elrontotta. Váradi László a legjobb formáját nyújtotta. Tóth Máté "lapot húzott a 19-re", hiszen egy különösen nehéz darabot választott, de sikerült megmutatnia, hogy a klarinét virtuóz hangszer a kezében.

A másik nagy visszatérő versenyző Váradi Gyula volt, aki rengeteget fejlődött az előző évadhoz képest. Bánkövi Bence csellójátékát Miklósa Erika ismét hegedűvel jutalmazta, igaz most csak képletesen, felmutatva az asztalán található Virtuózok-logót. A versenyzők sorát Jakab Roland Attila zárta hegedűvel, aki a pénteki középdöntőben fegyelmezettebb énjét mutatta meg a zsűrinek.

A harmadik középdöntő vendégművésze Szakcsi Lakatos Béla volt, aki az este fénypontjaként a kilenc ifjú tehetséggel zenélt. Ezt mindenképp érdemes meghallgatni, ha lemaradtál volna róla:

Virtuózok

 

A Virtuózok komolyzenei tehetségkutató verseny harmadik, utolsó középdöntőjével kialakult a döntő mezőnye:

Kicsik
Holozsai Eszter - fuvola
Patkós Mariann - hárfa
Kelemen Gazsi - hegedű

Tinik
Li Canqi - zongora
Kiss Benedek Máté - furulya
Kökény Tamás - nagybőgő

Nagyok
Váradi László - zongora
Jakab Roland Attila - hegedű
Váradi Gyula – hegedű

 

A Virtuózok Magyarország első komolyzenei tehetségkutató műsora, amelyben a hagyományos tehetségkutatókkal szemben kizárólag a klasszikus zenei képzettség, hangszeres vagy énektudás és tehetség számít. A tehetségkutatás mellett a műsor azt tartja alapvető céljának, hogy minél szélesebb körben megszerettesse a klasszikus zenét a nézőkkel.

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Virtuózok