Öröm a Zene - Zeneiskola az ország legjobb muzsikusaival

Öröm a Zene - Zeneiskola az ország legjobb muzsikusaival

Több éves tervezés után szeptember végén nyílik meg az Öröm a Zene Iskola Budapesten. A rendhagyó, élményalapú oktatást kínáló intézménybe azokat a kezdőket, újrakezdőket és haladókat várják, akik az ország kiváló könnyűzenei előadóitól szeretnének gitár-, basszusgitár-, dob-, billentyűs, fafúvós és énekórákat venni. Az iskolába háromévestől akár százéves korig is lehet jelentkezni. Felvidékről is várják az érdeklődőket.

Az Öröm a Zene Iskola szeptember végén nyitja meg kapuit a növendékek előtt Budapesten, a ferencvárosi Szent György Média és Informatikai Szakközépiskola épületében. A rendhagyó zeneiskolában élményszerű könnyűzenei oktatás zajlik majd, aminek az alapjait az elmúlt 23 évben a Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban raktak le és tökéletesítettek az oktatók. Az Öröm a Zene Iskolában az ország legkiválóbb hangszeres zenészeitől vehetnek az érdeklődők gitár-, basszusgitár-, dob-, billentyűs, fafúvós és énekórákat. A tanárok között lesz például Lukács Peta gitáros, Szappanos György és Temesi Berci basszusgitáros, Pacziga Linda énektanár, Szabó Károly billentyűs, Tóth Tamás dobos, Jerzsele Katalin szaxofonos és Lombos Márton 5letszobrász-dalszövegíró. Az oktatók között van Balogh Gábor és Baloghné Seller Zsuzsanna, akik a világon egyedülálló, sikerélmény központú interaktív BAccordLOGic módszerrel tanítják a zenét és zeneelméletet billentyűs hangszereken óvodásoknak és kisiskolásoknak. Az Öröm a Zene Iskola éppen ezért már hároméves kortól fogadja a növendékeket, felső korhatár nincs. Az intézmény rugalmasan alkalmazkodik az érdeklődők igényeihez, ezért nemcsak a szeptemberi tanévkezdéskor, hanem évközben is bármikor lehet jelentkezni a kurzusokra.

A 378 férőhelyes intézmény névadója és az Öröm a Zene koncepció működtetője a Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ), amely garanciát jelent a magas minőségű szakmai és technológiai háttér biztosítására. Az iskola ügyvezetője Andrásik Remo gitártanár, a HANOSZ főtitkára, a Gitármánia táborok alapítója, főszervezője, szíve-lelke.

„Tíz éve folyamatosan arról beszélünk, milyen sok pozitív hatása van annak, ha az ember zenél, és erre buzdítunk mindenkit. Az Öröm a Zene Iskolával most megmutatjuk az utat is. Nem a hagyományos keretek között, megkerülhetetlen szakmai tekintélyű művészek részvételével élményszerűvé akarjuk tenni a zeneoktatást. Ezzel az iskolával egy majdnem 25 éves álom valósul meg, amire végtelenül büszke vagyok” – mondta Andrásik Remo.

További részletek és jelentkezés az Öröm a Zene honlapján.

ATEMPO.sk