Hamburgban mutatkozik be a magyar zeneipar - Reeperbahn Festival

Hamburgban mutatkozik be a magyar zeneipar -  Reeperbahn festival

Elkezdődött a Reeperbahn fesztivál Európa egyik legrangosabb zeneipari konferenciája Hamburgban, ahol idén először képviselteti magát a magyar zeneipar egységes delegációval.

A külföldi szakemberek előtt négy előadó is fellép: Stahl Barbara, az Adolescens, a Mongooz and the Magnet, valamint a Mörk.

Magyarország korábban nem kapott meghívást a Reeperbahnra. A négy zenekar mellett a Cseh Tamás Programnak köszönhetően idén húsz magyar zenei szakember - menedzserek, bookerek, klubok szervezői, kiadóvezetők - együtt képviselik a hazai zeneipart a fesztiválon szeptember 21. és 24. között.

Stahl Barbara itthon az elektronikával átitatott r&b egyetlen hazai képviselője, 9 című bemutatkozó albuma májusban jelent meg, a producer High Love volt, a Flower című dalához pedig nyáron forgatott egy videót. A Mörk is hirtelen bukkant fel stand-up jazz és filozofikus popként aposztrofált dalaikkal, amelyek merítenek a dzsessz, a hiphop és a rock dallamvilágából. A Mongooz and the Magnet Pécsett, az egyetem orvosi karán alakult ír, norvég és magyar zenészek találkozásából. A trió piszkos bluesból, pimasz rock and rollból és némi funkból keveri táncolható muzsikáját, amelyet a Please Be Naked című lemez is mutat. Az Adolescens 2012 óta játssza a hatvanas-hetvenes évek rock and rolljából inspirálódott indie rockot. A zenekar idén jelentette meg első albumát.

A négy előadó szeptember 24-én lép fel a magyar zeneiparra fókuszáló Live Music Hungary Showcase-en.

ATEMPO.sk / MTI