Hogyan lehet az éneklés mindenkié?

2014. április 23. és 27. között a Liszt Ferenc Zeneakadémián nemzetközi zenepedagógiai Szimpóziumra kerül sor "Hogyan lehet az éneklés mindenkié?" címmel az éneklés zenepedagógiai szerepéről. A rendezvény szervezője a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége (KÓTA), együttműködő partnerek az Európai Kórusszövetség - Europa Cantat és a Liszt Ferenc Zeneakadémia.

A rendezvény előadói között találjuk Szlovákiából Józsa Mónikát (a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem ének-zenetanárát, Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusának, a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Magyar Kórusának és a Galántai Kodály Zoltán Daloskörnek a karnagyát), aki a határon túli magyar zene és identitás kapcsolatáról fog beszélni, valamit Zaťko Ervint (az ATEMPO.sk főszerkesztőjét) és Celeng Csillát Csábról, akik közösen mutatják be hogyan is "restaurálták" zenei örökségüket.

A Szimpózium regisztrációval, nyitókoncerttel és vacsorával kezdődik 2014. április 23-án, szerdán. A szakmai program április 24-én, csütörtökön reggel kezdődik és a zárókoncerttel fejeződik be április 26-án, szombaton este. A Szimpózium hivatalos nyelve az angol.
A részvétel minden érdeklődő szakember számára nyitott. Jelentkezési határidő 2014. április 14.

Online jelentkezés

További információért fordulhatnak Balog Rékahoz (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.). A Szimpózium részletes programját, az előadók életrajzát és előadásaik összefoglalóját (angol nyelven) a symposium2014.kota.hu oldalon találják.

ATEMPO.sk