Sárközi Xénia és a Virtuózok döntősei adnak gálakoncertet az Arénában

A Virtuózok adnak koncertet október 15-én a Papp László Budapest Sportarénában: a második évad versenyzői és az első széria nyertesei erre az estére készült darabokkal, közös produkciókkal lépnek színpadra.

Színpadra áll a komáromszentpéteri Sárközi Xénia is, aki a napokban lett a Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekverseny abszolút győztese.

Virtuózok

A nagyszabású koncert blokkokból áll majd, amelyek egymásra építkeznek. A műsorban többek között Boros Misi és Nagy Krisztina Brahms 5. Magyar táncát, Demeniv Mihály és Veér Lili Vivaldi Négy évszakának Nyár tételét szólaltatja meg.

Molnár Levente operablokkot ad elő Kele Brigittával és Németi Menyhért Gergellyel, valamint a fiatal döntős énekesekkel, Mészáros Leventével, Sárközi Xéniával és Nagy Zsófiával.

Fellép továbbá Kökény Tamás, Váradi Gyula, Holozsai Eszter, Jakab Roland Attila, Gyöngyösi Ivett, Tóth Máté, Jónás Dániel, Abouzahra Mariam, Abouzahra Amira, Kelemen Gáspár, Kiss Benedek Máté, Patkós Mariann, Patkós Maja, Váradi László, Boateng Kármen Stephany, Szüts Apor, Wendler Enikő, Bácsy-Schwartz Zoltán, Székely Anna Lilla, Oláh Ernő, Bánkövi Bence Balázs és Mohai Viola.

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

A koncert zenei hátterét a MÁV szimfonikusok adják Meskó Ilona vezényletével, vendégkarmesterként részt vesz Kesselyák Gergely. A színpadi rendezésről Novák Péter gondoskodik.

Molnár Levente nemcsak fellép a Virtuózokkal október 15-én, hanem Artstart4You Egyesülete - amelynek egyik legfontosabb célkitűzése a klasszikus zene és a fiatalok támogatása -, ötszáz erdélyi vendéget hívott meg a koncertre. Tavaly az ő támogatásával valósult meg egy koncertsorozat Székelyföldön, emellett a második széria versenyzői közül sokan érkezhettek Csíkszeredából és környékéről, hiszen a helyi válogatók megszervezésében is ő nyújtott segítséget.

Zaťko Ervin, aTEMPO.sk / MTI
Fotó: Virtuózok