Fölszállott a páva első döntősei

Fölszállott a páva

A zsűri választása értelmében a kalotaszegi dalokkal érkező Kacsó Hanga Borbála, a somogyi táncokkal színpadra lépő táncospár, Kaszai Lili és Fundák Kristóf, az ördöngösfüzesi muzsikát előadó Tokos Zenekar, valamint a szentiványi táncokkal visszatérő Alba Regia Táncegyüttes jutott tovább a Fölszállott a páva első középdöntőjéből a népi tehetségkutató műsor döntőjébe. A nézők pedig a Kis-Küküllő menti táncokat előadó Bekecs Néptáncegyüttesnek szavazták meg SMS-eikkel a folytatást a versenyben.

A műsor szombat esti adásában a néptáncegyüttesek közül a Forrás, a Nógrád, a Bekecs, valamint az az Alba Regia, az énekes szólisták közül Varga Veronika és Kacsó Hanga Borbála, a táncosok és táncospárok közül a Hajdara Tamás - Herczeg Hajnalka Anikó páros, Okányi Mihály, illetve a Kaszai Lili - Fundák Kristóf páros, a zenekarok és hangszeres szólisták közül pedig Salamon Soma, a Tokos Zenekar, illetve Zsikó Zoltán és zenekara lépett újra színpadra.

Az adás végén a népi tehetségkutató műsor előző szériájában megismert Berecz István és a nagyecsedi hagyományőrző táncosok adtak elő ecsedi táncokat.

A műsor a második középdöntővel folytatódik április 12-én, ahol újabb tizenkét produkció versenyezhet a döntőbe jutásért.

ATEMPO.sk
forrás: MTVA