Új klip és lemez Koncz Zsuzsától – novemberben Felvidéken koncertezik

Koncz Zsuzsa Kossuth-díjas, Liszt Ferenc-díjas és Prima Primissima-díjas énekesnő, aki már több mint ötven éve áll a színpadon egy újabb mérföldkőhöz érkezett.

Megjelent az immár negyvenedik nagylemeze Vadvilág címmel. Az új albummal töretlenül folytatódik a Koncz Zsuzsa életmű, de az előző lemezhez képest csak a vele legszorosabb kapcsolatban álló szerzők írtak dalokat az újdonságra. A munkafolyamatokat, mint évek óta Závodi Gábor irányította, és három szerzeménye is felkerült a lemezre.

A 12 dalt tartalmazó albumról Zsuzsa így beszélt:

"Végtelenül jó érzés volt, mennyire a tehetsége legjavát adta mindenki a felvételekhez. Závodi Gabi gyakran éjjel is dolgozott, és másnap reggel igazi zenei meglepetések fogadtak a stúdióban. Elképesztő lendületű munka volt, folytatása annak, amit a Tündérországon elkezdtünk. Úgy érzem, ez pályám egyik kiemelkedő lemeze lett. Külön köszönet illeti Bródy Jánost az egyik legmegrázóbb Ady-vers, a Történelmi lecke fiúknak megzenésítéséért. Hiszem, hogy ez a lemez egyik tartópillére, csakúgy, mint Závodi Gabi nemzeti önismeretről tanúskodó dala, a Sírva vigad a magyar. Kiemelendő természetesen Maróthy Zoltán címadó dala is, Bródy szövegével: az Ingoványos vad világ.

Mi megalkuvás nélkül, legjobb tudásunk szerint mindent megtettünk, hogy elgondolkodtató, mégis szórakoztató és élvezetes, modern lemezt hozzunk létre magán- és közügyeinkről!
A végeredményt büszkén és szeretettel nyújtom át a közönségnek, a döntés joga legyen az övék!“

 

Vadvilág

Vadvilág

1. A szeretet és a dal (Závodi Gábor)
2. Jobb, ha vársz még (nem adjuk fel) (Maróthy Zoltán – Bródy János)
3. Ingoványos vad világ (Maróthy Zoltán – Bródy János)
4. Közös hazánk (Gerendás Péter – Bródy János)
5. Ne mondd (hogy nincs remény) (Bródy János)
6. Barátság (Tolcsvay László – Müller Péter Sziámi)
7. Mi lett belőled (Bródy János)
8. A holnap még vár ránk (Závodi Gábor)
9. Ez nem a valóság (Tolcsvay László – Müller Péter Sziámi)
10. Történelmi lecke fiúknak (Bródy János – Ady Endre)
11. Addig jár a korsó (Maróthy Zoltán – Bródy János)
12. Sírva vigad a magyar (Závodi Gábor)

 

A napokban megjelent az új lemez nyitódalának videoklipje is, mely a A szeretet és a dal címet kapta. A zenét és szöveget Závodi Gábor írta.

 

 

Koncz Zsuzsát november két alakalommal Felvidéken is hallhatjuk, láthatjuk. Rozsnyón november 10-én, csütörtökön ad koncertet, majd Rimaszombatban november 28-án szórakoztatja gömöri közönséget.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk