Robbie Williams jövő augusztusban Budapesten, Bécsben és Prágában is fellép

Robbie Williams Londonban jelentette be új európai stadionturnéját. Jövő nyáron tizennyolc országban összesen 29 koncertet ad, az első 2017. június 2-án a manchesteri Etihad Stadionban lesz. A turnén egy másik világsztár előadó, a szintén brit popduó, az Erasure lesz az előzenekar.

Ismét fellép Budapesten is, méghozzá 2017. augusztus 23-án a Groupama Arénában. Bécsben augusztus 26-án, Prágában pedig augusztus 16-án ad majd koncertet.

Az énekes hétfőn a londoni The Troxyban átvette a Brits Icon díjat. Ez a legmagasabb elismerés, amelyet a Brit Awards szervezete átad, eddig csupán Elton John és David Bowie kapta meg, és olyan művészeknek ítélik oda, akik mind szerzőként, mind előadóként komoly befolyással voltak az angol kultúrára.

 

 

Robbie Williamsnek eddigi szólókarriere során 11 albuma jelent meg, a legutóbbi, a Heavy Entertainment a múlt héten. Többször nyerte el a Brit Awardsot, mint bárki más a könnyűzene történetében: 17 alkalommal. 2006-ban egy nap alatt 1,6 millió jegyet adtak el koncertjeire, ami a mai napig rekord. Az ő nevéhez fűződik a legnagyobb létszámú szabadtéri koncert is: három este alatt összesen 375 ezer néző látta őt Knebworth-ben.

A Take That egykori tagja mintegy 60 millió albumot és 11 millió kislemezt adott el eddig világszerte. Kilenc albuma vezette az angol slágerlistát, és ő a legtöbb lemezt eladó énekes a brit popzene történetében. Hat lemeze került fel a minden idők legjobban fogyó lemezeinek százas listájára Angliában. A Robbie Williamsszel a soraiban visszatérő Take That 2010-es lemeze, a Prestige a század leggyorsabban fogyó albuma lett.

ATEMPO.sk / MTI