Ismét hat produkció jutott a Fölszállott a páva középdöntőjébe

Újabb hat produkció jutott a középdöntőbe a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor második elődöntőjéből, amelyet pénteken élőben közvetített a Duna televízió.

A Timár Böske, Sebestyén Márta, Agócs Gergely, Kocsis Enikő, Berecz István és Sebő Ferenc alkotta zsűri az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriából a moldvai Trunkból érkezett Gyúr Gabriellát a maximális 60 ponttal juttatta a középdöntőbe.

Táncos szólisták és táncos párok kategóriában az ágfalvai Bognár Adrián jutott tovább, aki szatmári pásztorbotolót mutatott be és a zsűri valamennyi tagjától 10-10 pontot kapott.

Hangszeres szólisták és zenekarok kategóriában a Pusztináról érkezett Bálint Róbert (furulya) és a jászfényszarui Horváth Áron (cimbalom) egyaránt a maximális 60 ponttal jutott a döntőbe.

A táncegyüttesek kategóriában a jászberényi Jászság Gyermek Néptáncegyüttes is 60 pontot kapott a zsűritől és ezzel a középdöntőbe került.

A zsűri szabadkártyával juttatta a középdöntőbe a szécsényi Poór Mária (Balassagyarmat) és Szuszai Hunor Sándor (Hollókő) kettőst, ők Ipoly-menti táncokat mutattak be.

Nem jutott tovább, de kitűnően énekelt a műsorban Szabó Júlia Naszvadról. Ide kattintva megnézhető a szereplése.

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Fölszállott a páva