Naptár - ATEMPO.sk | zenei-kulturális portál https://www.atempo.sk/naptar.html Mon, 08 Mar 2021 14:43:48 +0100 OPENnet.sk - Webdesign, Weboldal készítés hu-hu Játsszunk együtt! - Halász Judit koncertje Komáromban - ÚJ IDŐPONT! https://www.atempo.sk/esemenyek/24110-jatsszunk-egyutt-halasz-judit-eloadasa-komaromban.html https://www.atempo.sk/esemenyek/24110-jatsszunk-egyutt-halasz-judit-eloadasa-komaromban.html

ÚJ IDŐPONT! 2021. április 17-én, szombaton 11.00 órától kerül sor Halász Judit családi koncertjére gyerekeknek és felnőtteknek Játsszunk együtt! címmel, a komáromi Városi Művelődési Központban. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Klasszikus és kortárs magyar költők verseit évtizedek óta énekli - a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek.

Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben. A zenei és előadói igényesség mellett játékosság, humor, fantázia és nagyon sok szeretet jellemzi a dalokat, melyeket kicsik és nagyok is együtt énekelhetnek a koncerteken.

A JÁTSSZUNK EGYÜTT! című koncerten az eddig megjelent zenei anyagokból hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.
Legfontosabb küldetésének tartja fenntartani a családok, a gyerekek magyar költészet iránti érdeklődését és dalok formájában észrevétlenül szórakoztatva felhívni a figyelmüket az élet sok, fontos törvényére, amihez alkalmazkodnunk kell, ha a humanizmus etikája szerint akarunk élni.

A gyerekek Magyarországon elsőként – a Mosoly-Rend lovagjának választották. A Vígszínház tagja, a magyarországi UNICEF elnökségi tagja. A magyar állam Jászai Mari- és Érdemes Művész-díjjal, a Magyar Köztársasági Tiszti Keresztjével, valamint Kossuth-díjjal jutalmazta eddigi munkáját.

ATEMPO.sk

]]>
Események Thu, 09 Jan 2020 23:17:56 +0100
Ember a falvédőről - a L'art Pour L'art Társulat műsora Dunaszerdahelyen - ÚJ IDŐPONT! https://www.atempo.sk/naptar/25387-ember-a-falvedorol-a-l-art-pour-l-art-tarsulat-musora-dunaszerdahelyen.html https://www.atempo.sk/naptar/25387-ember-a-falvedorol-a-l-art-pour-l-art-tarsulat-musora-dunaszerdahelyen.html

ÚJ IDŐPONT! 2021. április 15-én, csütörtökön 19.00 órától a magyar abszurd humor koronázatlan királyai (és királynője), vagyis a L'art Pour L'art Társulat ismét igénybe veszi a közönség rekeszizmait az Ember a falvédőről című műsorukkal.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők egy radikális kikapcsolódásra a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Művelődési Központba.

 

Nyilván önök is sokszor hallották már azt a kifejezést, hogy "nem most jöttem le a falvédőről".

Ugye milyen könnyen elsiklunk egy ilyen mondat fölött? Társulatunk viszont elgondolkodott ezen a kijelentésen, mivel felmerült egy kérdés, ami nem hagyott nyugodni bennünket. Ha nem most jött le valaki a falvédőről, akkor mikor? Tegnap, tegnapelőtt, vagy még annál is régebben? Itt már nem volt megállás. Hosszú és fáradtságos munkával kutattunk, egyre mélyebbre ásva magunkat az emberiség történetében, visszamenve egészen a kezdetekig, mire rájöttünk a megdöbbentő igazságra: az emberi faj valójában a falvédőről származik!
Ha élne, maga Darwin is elismerően csettintene felfedezésünk hallatán, hiszen Ő is érezte, hogy az elmélete hiányos. Sajnos elkerülte a figyelmét a Besenyő család, akik közelebb vihették volna a megoldáshoz. Azt azért senki nem gondolhatja komolyan, hogy Margit, Besenyő úr, Boborján vagy Kancácska a majomtól származik! Ezt mindannyian kikérnék maguknak, beleértve a majmot is.

Elégedetten dőlhetünk a falvédőnek valamennyien, hiszen megtaláltuk a választ az emberiség egyik nagy kérdésére.

Arra biztatunk hát mindenkit, hogy legyenek részesei a nagy felfedezésnek, jöjjenek el az előadásra, ahol kutatásunk összes bizonyítékát Önök elé tárjuk a színpadon, vagy a büfében.

Amennyiben bármilyen kérdésük, vagy problémájuk lenne a fentiekkel kapcsolatban, nyugodtan forduljanak hozzánk, vagy a fal felé!

Írták és előadják: Szászi Móni, Dolák-Saly Róbert, Laár András, Pethő Zsolt

ATEMPO.sk

]]>
Naptár Wed, 07 Nov 2018 09:28:19 +0100
A Dresch Mihály Vonós Quartet koncertje Losoncon - ÚJ IDŐPONT! https://www.atempo.sk/esemenyek/26358-a-dresch-mihaly-vonos-quartet-koncertje-losoncon.html https://www.atempo.sk/esemenyek/26358-a-dresch-mihaly-vonos-quartet-koncertje-losoncon.html

ÚJ IDŐPONT! 2021. április 1-én, csütörtökön 20.00 órától ad koncertet Dresch Mihály Vonós Quartet Losoncon, a Franz sörözőben a Hudba v kruhu 2020 koncertsorozat keretében.

]]>
Események Mon, 20 Jan 2020 01:23:22 +0100
Páratlan páros - a Bánfalvy Stúdió előadása Komáromban - ÚJ IDŐPONT! https://www.atempo.sk/naptar/24272-paratlan-paros-a-banfalvy-studio-eloadasa-komaromban.html https://www.atempo.sk/naptar/24272-paratlan-paros-a-banfalvy-studio-eloadasa-komaromban.html

ÚJ IDŐPONT! 2021. április 1-én, csütrtökön 19.00 órától kerül bemutatásra Ray Cooney Páratlan páros című bohózata a Bánfalvy Stúdió előadásában, a komáromi Városi Művelődési Központban. Közreműködik a dunaszerdahelyi származású Bugár Anna.

Belépő elővételben 14 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Mary izgatottan várja haza wimbledoni otthonába férjét, John Smith taxisofőrt, aki túl sokat késik. Az asszony ezért úgy dönt, felhívja a helyi rendőrséget, hátha hitvesének baja esett. Nem messze tőle, úgy négy és fél percnyi autózásra, Barbara izgatottan várja haza richmondi otthonába férjét, John Smith taxisofőrt, aki túl sokat késik. Az asszony ezért úgy dönt, felhívja a helyi rendőrséget, hátha hitvesének baja esett…

Ezzel pedig megkezdődik a kalamajka. A férj, John ugyanis egy és ugyanaz a személy, és régóta éli kettős életét, amely most összedőlni látszik; John ugyanis egy idős hölgy segítségére sietve balesetet szenved, és a kórházban nem a megfelelő lakcímét adja meg. A feleségek által értesített rendőrség lelkes nyomozásba kezd, John pedig ámokfutó módjára ingázik a két asszony között.

 

Szereplők

John Smith - Száraz Dénes
Marry Smith - Bugár Anna
Barbara Smith - Mezei Réka Léda
Stanley Curtis - Beleznay Endre
Porterhouse felügyelő - Harmath Imre
Troughton felügyelő - Suhajda Dániel / Száraz Dénes
Bobby Franlyn - Kiss Zoltán
Fotóriporter - Pintér Gábor

Fordító és dramaturg: Benedek Albert
Rendező: Horváth Csaba
Producer: HSC, Oliver W. Horvath
Díszlet és jelmez: Győri Gabriella

ATEMPO.sk

]]>
Naptár Mon, 20 Jan 2020 00:17:48 +0100
USEME online koncert - Open Music Channel - ÚJ IDŐPONT! https://www.atempo.sk/esemenyek/27320-useme-online-koncert-open-music-channel.html https://www.atempo.sk/esemenyek/27320-useme-online-koncert-open-music-channel.html

ÚJ IDŐPONT! 2021. március 14-én, vasárnap 20.00 órától a USEME ad online koncertet az Open Music Channel live session sorozata keretében.

 

A USEME egy modern pop-rock zenekar, a magyar zenei élet öt kiemelkedő és elismert alakját egyesítette azzal a céllal, hogy közösen együttműködve valami frisset, valami újat alkossanak. Egyedülálló produkciójukkal egyből sikerült berobbanniuk a hazai színtérre. Mára három nagylemezt, több klipet és számos telt házas klubbulit tudhatnak maguk mögött. A tudatos építkezésnek köszönhetően kihagyhatatlan szereplői a nagyobb hazai fesztiváloknak is. A zenekar eddig is nagyon termékeny volt, a jövőben is arra számíthatunk, hogy rengeteg új energiát fognak felszabadítani.

 

A zenekar

Csongor Bálint - Ének
Szalkai Tibor - Gitár
Varga Zoltán - Billentyű
Markó Ádám - Dob
Anga-Kis Miklós - Basszusgitár

 

ITT NÉZD ÉLŐBEN

 

ATEMPO.sk

]]>
Események Mon, 20 Jan 2020 00:51:00 +0100
Forever Chick Corea - a Finucci Bros Quartet online koncertje https://www.atempo.sk/esemenyek/28133-forever-chick-corea-a-finucci-bros-quartet-online-koncertje.html https://www.atempo.sk/esemenyek/28133-forever-chick-corea-a-finucci-bros-quartet-online-koncertje.html

2021. március 8-án, hétfőn 20.00 órától Forever Chick Corea címmel ad online koncertet a Finucci Bros Quartet a Budapest Jazz Clubból.

]]>
Események Mon, 08 Mar 2021 05:30:00 +0100
Tercett-Trió - nőnapi online adás az Opera művészegyütteseivel https://www.atempo.sk/esemenyek/28134-tercett-trio-nonapi-online-adas-az-opera-muveszegyutteseivel.html https://www.atempo.sk/esemenyek/28134-tercett-trio-nonapi-online-adas-az-opera-muveszegyutteseivel.html

2021. március 8-án, hétfőn folytatódik az Opera Tercett-Trió sorozata, melynek keretében a francia zeneszerzőké lesz a főszerep: Delibes, Ravel és Saint-Saëns művei mellett ritkábban hallható komponisták alkotásait is hallhatják a közvetítés nézői.

]]>
Események Mon, 08 Mar 2021 05:30:00 +0100
Miklósa Erika, Balázs János és Horváth István közös estje - Cziffra 100 online (VIDEÓ) https://www.atempo.sk/esemenyek/28136-miklosa-erika-balazs-janos-es-horvath-istvan-kozos-estje-cziffra-100-online-video.html https://www.atempo.sk/esemenyek/28136-miklosa-erika-balazs-janos-es-horvath-istvan-kozos-estje-cziffra-100-online-video.html

2021. március 8-án, hétfőn 19.00 órától folytatódik a Cziffra György Fesztivál, melynek keretében Miklósa Erika, Balázs János és Horváth István közös estjére kerül sor.

]]>
Események Mon, 08 Mar 2021 07:50:00 +0100
Lágy és dinamikus - ismét online Táncműhely Grecsó Zoltánnal https://www.atempo.sk/esemenyek/28131-lagy-es-dinamikus-ismet-online-tancmuhely-grecso-zoltannal.html https://www.atempo.sk/esemenyek/28131-lagy-es-dinamikus-ismet-online-tancmuhely-grecso-zoltannal.html

2021. március 8-án, hétfőn 19.00 órától folytatódik az Online Táncműhely a Trafóban, melynek oktatója ezúttal Grecsó Zoltán lesz. Az alkalom címe Lágy és dinamikus.

]]>
Események Mon, 08 Mar 2021 03:00:00 +0100
Lemezjátszó Classic Erdész Róberttel - ONLINE beszélgetés a Cabaret zenekar lemezéről https://www.atempo.sk/esemenyek/28135-lemezjatszo-classic-erdesz-roberttel-online-beszelgetes-a-cabaret-zenekar-lemezerol.html https://www.atempo.sk/esemenyek/28135-lemezjatszo-classic-erdesz-roberttel-online-beszelgetes-a-cabaret-zenekar-lemezerol.html

2021. március 8-án, hétfőn 19.00 órától online folytatódik a Lemezjátszó Classic estsorozat a B32 Galéria és Kultúrtér Youtube csatornáján, ahol a magyar könnyűzenei élet kultikus albumaival és énekes-dalszerzőivel beszélgetnek a 90-es évekig bezárólag.

]]>
Események Mon, 08 Mar 2021 04:00:00 +0100
Ifj. Vajda Gyula és zenekara nőnapi online koncertje https://www.atempo.sk/esemenyek/28132-ifj-vajda-gyula-es-zenekara-nonapi-online-koncertje.html https://www.atempo.sk/esemenyek/28132-ifj-vajda-gyula-es-zenekara-nonapi-online-koncertje.html

2021. március 8-án, hétfőn 15.00 órától Ifj. Vajda Gyula és zenekara ad online koncertet. Az ismert prímás nagyszerű zenekarával tiszteleg a nők előtt a magyar nótairodalom gyöngyszemeiből válogatva.

]]>
Események Mon, 08 Mar 2021 03:30:00 +0100
Heiter Melinda és Fülep Máté operaestje – folytatódik az online MaszkaBál https://www.atempo.sk/esemenyek/28115-heiter-melinda-es-fulep-mate-operaestje-folytatodik-az-online-maszkabal.html https://www.atempo.sk/esemenyek/28115-heiter-melinda-es-fulep-mate-operaestje-folytatodik-az-online-maszkabal.html

2021. március 7-én, vasárnap két fiatal operaénekes, Heiter Melinda és Fülep Máté válogatnak a francia, olasz és német operarepertoárból.

]]>
Események Fri, 05 Mar 2021 10:56:00 +0100
Szutrély Katalin és Berecz Mihály online hangversenye (VIDEÓ) https://www.atempo.sk/esemenyek/28114-szutrely-katalin-es-berecz-mihaly-online-hangversenye-video.html https://www.atempo.sk/esemenyek/28114-szutrely-katalin-es-berecz-mihaly-online-hangversenye-video.html

2021. március 7-én, vasárnap 19.00 órától lesz látható Szutrély Katalin szoprán énekesnő és Berecz Mihály zongoraművész hangversenye online a pécsi Kodály Központból a Filharmónia Magyarország jóvoltából.

]]>
Események Fri, 05 Mar 2021 10:40:00 +0100
Jazz elvitelre - a Szeder Balázs Trio online koncertje https://www.atempo.sk/esemenyek/28123-jazz-elvitelre-a-szeder-balazs-trio-online-koncertje.html https://www.atempo.sk/esemenyek/28123-jazz-elvitelre-a-szeder-balazs-trio-online-koncertje.html

2021. március 7-én, vasárnap 18.00 órától online koncert lesz Jazz elvitelre címmel, ahol a Szeder Balázs Trio ad koncertet az IF Cafe Jazz Clubból.

]]>
Események Sat, 06 Mar 2021 10:56:00 +0100
Umbrella és Tavaszi áldozat – a Kolozsvári Magyar Opera előadása online https://www.atempo.sk/esemenyek/28126-umbrella-es-tavaszi-aldozat-a-kolozsvari-magyar-opera-eloadasa-online.html https://www.atempo.sk/esemenyek/28126-umbrella-es-tavaszi-aldozat-a-kolozsvari-magyar-opera-eloadasa-online.html

2021. március 7-én, vaásrnap 18.00 órától lesz látható online két kortárs táncelőadás a Kolozsvári Magyar Opera közreműködésével.

]]>
Események Sat, 06 Mar 2021 16:40:00 +0100
Vasárnapi kamarazene - újabb online koncert a Budapesti Fesztiválzenekarral https://www.atempo.sk/esemenyek/28121-vasarnapi-kamarazene-ujabb-online-koncert-a-budapesti-fesztivalzenekarral.html https://www.atempo.sk/esemenyek/28121-vasarnapi-kamarazene-ujabb-online-koncert-a-budapesti-fesztivalzenekarral.html

2021. március 7-én, vasárnap 17.00 órától lesz látható a Budapesti Fesztiválzenekar a Vasárnapi kamarazene sorozatának negyedik része.

]]>
Események Sat, 06 Mar 2021 18:01:00 +0100
Misi mókus kalandjai - a Vaskakas Bábszínház online premierje (VIDEÓ) https://www.atempo.sk/esemenyek/28124-misi-mokus-kalandjai-a-vaskakas-babszinhaz-online-premierje-video.html https://www.atempo.sk/esemenyek/28124-misi-mokus-kalandjai-a-vaskakas-babszinhaz-online-premierje-video.html

2021. március 7-én, vasárnap 11.00 órától a Vaskakas Bábszínház online mutatja be a Misi mókus kalandjai című előadását.

]]>
Események Sat, 06 Mar 2021 14:50:00 +0100
Mozart nap - online koncertek a Concerto Budapesttel és vendégeivel https://www.atempo.sk/esemenyek/28127-mozart-nap-online-koncertek-a-concerto-budapesttel-es-vendegeivel.html https://www.atempo.sk/esemenyek/28127-mozart-nap-online-koncertek-a-concerto-budapesttel-es-vendegeivel.html

2021. március 7-án, vasárnap 11.00 órától kerül sor a Concerto Budapest által, Keller András művészeti vezetésével online megrendezett Mozart napra. Ingyenesen közvetített koncertekkel és exkluzív körkapcsolásokkal várják az érdeklődőket.

]]>
Események Sat, 06 Mar 2021 19:30:00 +0100
Tessék engem megmenteni - a Vojtina Bábszínház online előadása https://www.atempo.sk/esemenyek/28125-tessek-engem-megmenteni-a-vojtina-babszinhaz-online-eloadasa.html https://www.atempo.sk/esemenyek/28125-tessek-engem-megmenteni-a-vojtina-babszinhaz-online-eloadasa.html

2021. március 7-én, vasárnap 10.00 órától lesz látható a Vojtina Bábszínház online előadása Tessék engem megmenteni címmel.

]]>
Események Sat, 06 Mar 2021 13:40:00 +0100
A brémai muzsikusok – a Harlekin Bábszínház előadása online https://www.atempo.sk/esemenyek/28089-a-bremai-muzsikusok-a-harlekin-babszinhaz-eloadasa-online.html https://www.atempo.sk/esemenyek/28089-a-bremai-muzsikusok-a-harlekin-babszinhaz-eloadasa-online.html

2021. március 5. (pénteken) 16.00 órától március 7. (vasárnap) 20.00 óráig látható a Harlekin Bábszínház A brémai muzsikusok című meséje online.

]]>
Események Sat, 06 Mar 2021 10:40:00 +0100