Hontalanítás - Ifjú Szívek Táncszínház előadás Pozsonyban

Hontalanítás - Az Ifjú Szívek Táncszínház műsora Komáromban

2017. április 19-én, szerdán 19.00 órától az Ifjú Szívek Táncszínház bemutatja a Hontalanítás című előadását, amely a ma is Szlovákia területén élő magyarság hagyományos tánc- és zenekultúráját dolgozza fel.

Ez esemény a Felvidékről kitelepített magyarok 70. évforduló alkalmából kerül újra műsorra. Belépő 15 euró, csoportos kedvezmény 6 fő fölött 10 euró. Mindenkit szeretettel várnak.

 

 

További előadások

2017. április 10., 19.00
2017. április 11., 19.00
2017. április 12., 19.00
2017. április 20., 19.00

FACEBOOK ESEMÉNY

 

HONTALANÍTÁS

A múlt század történelmi eseményei számtalanszor bizonyították, hogy a kirekesztés látszólag egyszerű megoldás, de a valóságban működésképtelen. Ennek ellenére voltak, akik a második világháború után ismételten felmerülő kisebbségi kérdést lakosságcsere, deportálás és kényszertelepítés útján próbálták rendezni. Szomorú és értelmetlen epizódja ez a történelemnek.
Az előadás a ma is Szlovákia területén élő magyarság hagyományos tánc- és zenekultúráját dolgozza fel. Érzések és képzettársítások szintjén beszél zsigeri jelenségekről. Mindannyian különböző kultúrák, ideológiák és történetek összjátékának termékei vagyunk, mégis sokakban él valamiféle megmagyarázhatatan és irracionális igény az elhatárolódásra mindentől, ami „más”. Pedig a tartós elszigetelődés kirekesztettséget eredményez, legyen szó életünk bármely területéről. A kérdés ilyenkor már csak az, kirekesztők vagy kirekesztettek leszünk. A Hontalanítás alapmotívuma a kényszer. A lépéskényszer.

Időtartam: 50 perc
Rendező, koreográfus: Hégli Dusan

ATEMPO.sk