Ella 100 - Náray Erika és a Budapest Jazz Orchestra koncertje Mosonmagyaróváron

2017. április 25-én, kedden 19.00 órától az idén száz éve született Ella Fitzgerald, a jazz nagyasszonyának népszerű slágerei Náray Erika és a Budapest Jazz Orchestra előadásában csendülnek fel a mosonmagyaróvári Flesch Központban. Sztárfellépő Szolnoki Péter. Belépő 3500 forint. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Ella Fitzgerald 13-szor nyerte el a legrangosabb zenei díjat, a Grammyt. Dalai mai napig slágerek, ki ne ismerné például a Cheek to Cheek, a Puttin’ on the Ritz vagy a Let’s face the music and dance című dalokat.

FACEBOOK ESEMÉNY

 

Náray Erika a Színház- és Filmművészeti Főiskola színész szakán és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz tanszakán végezte tanulmányait. Játszott többek között a Vígszínházban, a Pesti Színházban és a Budapesti Operettszínházban is. Számos Walt Disney és DreamWorks rajzfilm betétdalának előadója (pl. Hercules, Micimackó). Zenés színházi szerepeket játszott olyan előadásokban, mint a Chicago, az Ének az esőben, a Lili bárónő, a Mozart!, a Rómeó és Júlia, a Szépség és a Szörnyeteg, a Rebecca.

Főiskolás kora óta tagja volt jazz zenekarnak, de énekelt funky, soul és R&B stílusban is. 2006-ban jelent meg első szólólemeze, 2011-ben a második, Női dolgok címmel, melyen saját dalokat ad elő. Szinkronszínészként különleges hangszínét sokan ismerhetik. Hangját filmekben, reklámokban is hallhatjuk, ezek közül az egyik legemlékezetesebb az X-akták, ahol Scully ügynököt szólaltatja meg.

 

A Budapest Jazz Orchestra Magyarország egyik legnépszerűbb bigbandje. Évek óta világszínvonalon mutatja be a korabeli swing zenét, illetve a jazz szinte minden válfaját. 2015-ben a Jazzma.hu közös szavazásán a közönség az év bigbandjének választották a zenekart.

Az 1998-ban megalakult Budapest Jazz Orchestra igazán nagy áttörést jelentett a hazai jazz-élet számára, hiszen létrejött Magyarország első, professzionális bigbandje, mely hangzásával a ’20-as évek Amerikáját idézte. A zenekar dinamikus fejlődése során a műfaj jelentős zenei állomásait végigjárva mára a kortárs zene világszinten is elismert reprezentálójává nőtte ki magát.

A BJO kiváló munkásságának ékes bizonyítéka az elmúlt 18 év, mely idő alatt számos koncert, hazai-és nemzetközi elismerés, illetve megszámlálhatatlan külföldi előadó színesítette a zenekar palettáját.

A BJO muzsikusai nemcsak professzionális jazz muzsikusok, de többen közülük a jelentős hazai eMeRTon, illetve Artisjus díjakkal elismert művész is. Ugyanakkor a BJO több tagja egyúttal művész-tanár is. A zenekar nemcsak a bigband műfajának koncertszerű népszerűsítésére koncentrál, hanem tapasztalataiknak továbbadására is a fiatalabb generációk számára.

ATEMPO.sk