Várallyay Petra Trio koncert Balassagyarmaton

Várallyay Petra Trio koncert Balassagyarmaton

2017. augusztus 11-én, pénteken 21.00 órától a Várallyay Petra Trio ad koncertet a balassagyarmati Palóc Ligetben a Teraszon. A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Várallyay Petrát a fiatal generáció legígéretesebb zenészei között tartják számon. 2016-ban ő lett a Magyar Zeneszerzők Egyesülete által alapított Orszáczky-díj kitüntetettje, 2017-ben Junior Artisjus-díjat kapott. A legnagyobb hazai jazz-művészek egyszerre tanárai a Zeneakadémián, alkotótársai a stúdióban és kamarapartnerei a koncerttermekben.
Berta Zalán basszusgitárossal és Szikora Balázs dobossal együtt alapított triójában hegedül, zongorázik és énekel; szerző és előadó egy személyben.
A progresszív fúziós jazz formáció 2014 októberében a CAFe Budapest kortárs művészeti fesztiválon debütált, 2015 januárjában meghívást kapott a Müpa Jazz Showcase-re, majd májusban a marosvásárhelyi Stud Jazz nemzetközi jazzversenyen elnyerte “A legjobb zenész” díjat.
A trió által létrehozott karakteres zenei világban a precízen megkomponált részek a szabad improvizációval váltakozva alkotnak harmonikus egységet.
A három fiatal és tehetséges zenész elképesztő hangszeres tudása, lenyűgöző összjátéka és zeneszeretete a kortárs jazzre való rácsodálkozás élményével gazdagítja a közönség tagjait.

 

A zenekar

Várallyay Petra - zongora, ének, hegedű
Berta Zalán - basszusgitár
Szikora Balázs - dob

ATEMPO.sk