Tom Lumen gitárművész visszatér Nyitrára

Tom Lumen gitárművész visszatér Nyitrára

2017. október 26-án, csütörtökön 20.00 órától a nyitrai Music a Cafe klubban ad koncertet a magyarországi Tom Lumen fingerstyle gitárművész. Belépő 5 euró. Mindenkit szeretettel várnak erre a nemzetközi gitárestre.

 

 

Tom Lumen – évtizedes, szerteágazó zenekari munkásságát követően – szólóműsorát 2011-ben mutatta be első ízben a közönségnek. A gitáros hangulatos és inspiráló estjei eredményeként egyre többen kíváncsiak dalaira, ő pedig a folyamatosan növekvő rajongótábor örömére szívesen tesz eleget a meghívásoknak. A megannyi hazai koncert mellett visszatérő előadó Berlinben, Bécsben, Pozsonyban és Nagyszombatban. 2016-ban első és egyedüli magyarként koncertet adott a finnországi Tampere Gitár Fesztiválon, továbbá a London Guitar Nighton, a Dublin Guitar Nighton és a Vienna Fingerstyle Fesztiválon lépett színpadra. Tom szerepelhetett a stílus legkiválóbb muzsikusa, Tommy Emmanuel mindkét 2014-es magyarországi fellépésén (Müpa és Kodály Központ).

Izgalmas koncertjeit mind a könnyűzene, mind a klasszikus gitármuzsika hívei érdeklődéssel látogatják. Az általa képviselt ún. fingerstyle stílus érdekessége, hogy a művész a különböző szólamokat különböző ujjakkal pengeti, így a dallam, a basszus és a harmónia egyszerre, mégis egymástól függetlenül szólalnak meg a hangszeren. A gitáresteket élménydús előadásmód, virtuóz játék és jókedv jellemzi. Tom amellett, hogy kiváló gitárjátékával szórakoztat, személyes történeteit is megosztja a hallgatósággal. A produkció szórakoztató, interaktív és mindenki számára könnyen befogadható. Közvetlensége minden alkalommal garancia a felszabadultságra és a jó hangulatra, a koncerteken énekelteti, tapsoltatja, bevonja a közönséget.

Dinamikus előadása során Tom hangszere egy egész zenekar hangerejével szólal meg. Változatos, érdekes, sokszínű műsorát elsősorban lendületes dalok jellemzik, melyeket időnként egy-egy romantikus melódia vált fel. Hangsúlyos, egyéni hangzásvilágú saját szerzeményei mellett, népzenei átdolgozásokat és más neves előadók (pl. Nat King Cole, Queen, Tommy Emmanuel, The Beatles) kedvelt számait is megszólaltatja.

A német AER Amps hivatalos művésze, így a cég honlapján a világ legkiválóbb zenészei társaságában szerepel. Tom szakmai felkészültségével és technikai tudásával egyre gyakrabban segíti a fiatal, feltörekvő zenészek fejlődését is (pl. oktatás zenei táborokban, bemutató, workshop).

ATEMPO.sk