Weszely Ernő harmonikaművész koncertje Lábatlanon

Weszely Ernő harmonikaművész koncertje Lábatlanon

2017.november 16-án, csütörtökön 17.00 órától koncertet ad Weszely Ernő harmonikaművész, a lábatlani Gerenday Közösségi Házban. Vendégfellépő Horváth Misi szájharmonikás. Belépő 1000 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Weszely Ernő 1953. április 10-én született Sümegen. Gyerekként került a budapesti Vakok Állami Intézetébe, ahol zenei tanulmányait is kezdte. Tizenkét évig tanult zongorázni és kilenc évig harmonikázni.

Tizenegy éves korára teljesen megvakult. Ez mégsem gátolta abban, hogy zenei pályára lépjen. 1971-től hivatásos zenészként dolgozott. Több zenekarban is megfordult, ismertséget azonban csak évekkel később a Budapest Ragtime Band tagjaként szerzett. Ekkoriban már szóló produkcióival is nagy sikereket ért el.

A nyolcvanas években nemzetközileg is elismert muzsikussá vált, több mint 20 országban élvezhették koncertjeit, lehengerlő előadói stílusát és sajátos humorát a jazz, az igényes bárzene és a francia sanzonok szerelmesei.

2002-ben eMeRTon díjjal tüntettek ki a Magyar Rádió kívánságműsorában való közreműködéséért, ahol hét éven keresztül szerzett örömet a betelefonáló hallgatóknak szimultán előadásaival.

ATEMPO.sk