Táncház a Hungarian FolkEmbassy zenekarral Somorján

2017. december 1-én, pénteken 20.00 órakor kerül megrendezésre az év utolsó táncháza a somorjai Moziban. Házigazda a Duna Folk Band, az est vendégzenekara a Hungarian FolkEmbassy. Belépő 2 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A két Junior Prima díjas prímás, Rosonczy-Kovács Mihály és Soós András által vezetett Hungarian FolkEmbassy - Magyar Népzenei Nagykövetség 2013 óta működik azzal a céllal, hogy országosan és nemzetközi szinten képviselje a feldolgozatlan vonós magyar népzenét.

A FolkEmbassy különleges hivatásának tekinti – innen a névválasztás is – hogy keresse azokat a zenei kapcsolódásokat, amelyek a zenén keresztül erősíthetik Magyarország kultúrdiplomáciai kapcsolatait, továbbá bemutathatják, milyen szerves kulturális egységet alkotnak Közép-Európa népei.

 

A zenekar tagjai

Soós András (hegedű) - 2009-es Országos Prímásverseny győztese, 2011-ben Junior Prima díjat kapott.

Rosonczy-Kovács Mihály (hegedű) - Junior Prima díjas, 2013-ban az 50 Tehetséges Fiatal programjába választotta 1300 jelölt közül a La Femme Magazin, öt idegen nyelven konferál. A Philidor Intézet – Civil Európai Sport - és Zenediplomáciai Nonprofit Kft. igazgatója

Hegedűs Luca (cimbalom, brácsa) - András felesége, az egyetlen női népi cimbalmos az országban

Orsós Tamás (brácsák) - egyetemi okleveles hangszerkészítő mester.

Hanusz Zoltán (bőgő) - Horsa István mellett társszerkesztője a 2015-ben megjelent “Annus néni daloskönyve” c. népzenei monográfiának.

Hetényi Milán (ének) - a zenekar állandó közreműködője, a Magyar Állami Népi Együttes szólóénekese, a Népművészet Ifjú Mestere.

ATEMPO.sk