A Török Testvérek koncertje - Adventi forgatag Losoncon

2017. december 9-én, szombaton 9.00 órától hagyományos Adventi forgatagot rendeznek a losonci Kármán József Alapiskola és Óvoda Ráday termében. Az eseményen 11.30-tól koncertet adnak a Török Testvérek. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Az Adventi forgatag további programja

Karácsonyi gálaműsor
Focibajnokság
Játékbörze
Karácsonyi puncs
Ringató foglalkozás
Mézeskalács sütés
Káposztaleves, pörkölt
Kiállítás a Csiribiri játszóházban ás az Alkotóműhelyben készült művekből
Kézműves foglalkozások
Forralt bor
Karácsonyi vásár


A Török Testvérek, Tilla, Flóra és Ádám életét gyermekkora óta meghatározza a népdalok szeretete. A jelenleg Budapesten élő, délvidéki gyökereikhez máig kötődő testvérek fontosnak tartják a tiszta forrásból vett zenei anyanyelvünk megismerését, ápolását és továbbadását, ugyanakkor ezt saját egyéni elgondolásaikkal fűszerezik.

Zenei repertoárjuk felöleli a magyar népzene széles skáláját, továbbá céljukként tűzték ki a keleti testvéreink népzenéjének felkutatását és annak magyar dallampárhuzamba állítását. Olyan mesterterektől tanultak, mint Hodorog András, Legedi László István, Mandache Aurél, Tímár Viktor és Tímár János, Pál Pista bácsi, valamint nagytudású és elismert magyarországi tanároktól.

A Török Testvérek célja, hogy Kodály Zoltán és Bartók Béla világhírű magyar zeneszerzőket és népdalgyűjtőket követve megismertessék a világgal a Kárpát-medence egyedülálló népzenei hagyományait, hogy továbbéljen az a kincs, ami a kezünkben van, és megmaradásunk zálogát jelenti.

Hitvallásuk, hogy „mindenkinek joga van ahhoz, ami őstől fogva az övé, tulajdon népzenéjének megismeréséhez.

ATEMPO.sk