Dresch Mihály és Lukács Miklós koncertje – RómerJAZZ-klub Győrben

Dresch Mihály és Lukács Miklós koncertje – RómerJAZZ-klub Győrben

2018. január 24-én, szerdán 19.00 órától Dresch Mihály és Lukács Miklós ad koncertet a RómerJAZZ-klub keretében Győrben a Rómer Házban. Belépő 1200 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Dresch Mihály Liszt Ferenc-díjas, Érdemes és Kiváló művész. A mai magyar jazz kiemelkedő alakja,kiváló szaxofonos, aki a magyar népzene és a jazz ötvözésén alapuló saját zenei világot alakított ki.

Lukács Miklós Artisjus és Magyar Örökség díjas cimbalomművész a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán 1999-ben diplomázott. A jazz zenén kívül a kortárs zene avatott tolmácsolója hangszerén, különös tekintettel Kurtág György és Eötvös Péter műveire.

A Labirintus-lemezbemutató koncert a hazai etnojazz és folk két kimagasló egyéniségének duója. Külön-külön is elképesztő tudás és invenció jellemzi őket. Zenei kapcsolatuk 10 évvel ezelőtt a Dresch Quartetben kezdődött. Duó-formációban 2010-ben adták első koncertjüket a Fonóban. Játékuk különleges művészi-emberi összhangja, zenei gazdagsága, sokszínűsége az elmúlt évek alatt számos koncerten csiszolódott. A Labirintus zenei anyagát most végre a győri közönség is hallhatja.

ATEMPO.sk