Szakcsi Lakatos Béla és Pocsai Kriszta duója – RómerJAZZ-klub Győrben

Szakcsi Lakatos Béla és Pocsai Kriszta duója – RómerJAZZ-klub Győrben

2018. március 21-én, szerdán 19.00 órától Szakcsi Lakatos Béla és Pocsai Kriszta duója ad koncertet a RómerJAZZ-klub keretében Győrben a Rómer Házban. Belépő 1200 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Szakcsi Lakatos Béla a magyar jazz egyik legnagyobb formátumú képviselője. A hatvanas években a gitáros Kovács Andor zenekarában kezdte pályafutását, majd 1970-ben Pege Aladár quartetjével aratott hatalmas sikert Montreux-ben. Ez indította el nemzetközi karrierjét, melynek csúcsát a Special EFX-szel készített lemezek, illetve a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján a legendás GRP kiadónál megjelent négy szólóalbum jelenti. Zenésztársainak névsora lenyűgöző: Victor Bailey, Terri Lyne Carrington, Art Farmer, Omar Hakim, George Jinda, Carmen Jones, Dave Weckl, Frank Zappa, Jack de Johnette, Chris Potter. Az utóbbi időben figyelmét megosztja Gipsy Jazz nevű együttese, kortárs improvizációs előadásai, Liszt és a jazz című koncertjei, valamint a komponálás között, de mindezek mellett arra is jut ideje, hogy "klasszikus" jazzt játsszon quartet formációjával

Pocsai Kriszta az egyik leggyönyörűbb hangú jazz énekesnő, rendszeresen koncertezik Szakcsi Lakatos Bélával is duó, illetve quartet formációban. A győri koncerten a duó jazz örökzöldeket játszik, de a produkció alapját a „But Beautiful” című ballada lemez adja.

ATEMPO.sk