Az Esszencia és vendégei adnak koncertet Budapesten

2018. május 31-én, csütörtökön 20.00 órától a Lakatos Róbert vezette Esszencia ad koncertet a budapesti Kobuciban. Olyan vendégeket hívtak az estére mint Petruska András, Csík János és a felvidéki Csiba Júlia. Belépő elővételben 1500 forint, helyszínen 2000 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Az Esszencia a magyar zenei élet egyik legújabb formációja, melynek tagjait a népzene, a jazz, illetve a klasszikus zene világában önállóan is kiemelkedő teljesítményt nyújtó, jeles előadó- és zeneművészek alkotják.

Igazi kuriózumként, az együttes a három különböző zenei stílus ötvözetét – egy újszerű hangzásvilágban megalkotva – örömzenéjén keresztül szeretné közönsége elé tárni.
Ezen műfajok sajátos elegyítésével olyan produkciók létrehozására adnak lehetőséget, amely nemcsak színházi vagy koncerttermekben, hanem kisebb protokolláris rendezvényeken, klubokban is megvalósíthatók.

A művészek kiemelkedő személyisége valamint a koncertek során használt sokféle hangszer színes, élvezhető műsor lehetőségét adja, melyben a Kárpát-medence különböző nemzeteinek autentikus népzenéjét kiegészítve felcsendülhetnek részletek többek közt Bach vagy Bartók zeneműveiből, melyhez a fűszert a népzene alapú jazz muzsika adja.

Céljuk nem kevesebb, mint hogy hallgatóságuk számára felszabadult élményt, örömöt, szórakozást és kikapcsolódást nyújtsanak a zene szabadon szárnyaló esszenciája által.

A zenekar tagjai

Balogh Kálmán - cimbalom
Bognár András - nagybőgő
Kunos Tamás - népi brácsa
Kováts Gergő - tenor-, szopránszaxofon
Lakatos Róbert - klasszikus brácsa, hegedű

 

Vendégek

Petruska András, énekes, előadó, a DAL 2016 felfedezettje
Csík János, a zenekar alapítója, Kossuth-díjas népzenész
Csiba Júlia, énekesnő

ATEMPO.sk